Enlaces accesibilidad

Parlon presenta la nova estructura d'Interior amb Trapero al capdavant dels Mossos

  • Josep Lluís Trapero serà el nou director general dels Mossos i el comissari Esquius el nou Comissari en cap
  • Parlon es marca una major coordinació entre els diferents cossos policials per reduir la "corba de fets delictius"

Per
El major Josep Lluís Trapero, conversa amb el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent
El major Josep Lluís Trapero, conversa amb el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent

La consellera d'Interior i Seguretat Pública de la Generalitat, Núria Parlon, ha anunciat que el major, Josep Lluís Trapero, serà el nou director general dels Mossos d'Esquadra. D'altra banda, el comissari Miquel Esquius, el nou cap de la policia catalana en substitució d’Eduard Sallent. Fins ara era el cap de la regió policial metropolitana sud. 

Així ho ha dit aquest dilluns a la tarda en una roda de premsa en la qual ha explicat la nova estructura de la Conselleria. Parlon ha defensat els nous nomenaments amb l'objectiu de poder “revertir” la corba de delictes i criminalitat en coordinació amb els diferents cossos policials. Ha incidit especialment en la necessitat que que "canviïn les percepcions de la seguretat" i ha assegurat que "posarem aquí tots els nostres esforços".

Altres canvis destacats dins del cos de la policia catalana: la número 2 a la prefectura serà Alícia Moriana, actual comissària de la regió policial central i propera a Trapero. Substitueix Rosa Bosch en el càrrec. De fet, Moriana es va presentar contra Sallent per a la nova plaça de major del cos que va impulsar l’anterior equip del Departament d’Interior.

D’altra banda, Tomás Carrión serà el nou secretari general de la conselleria. Fins ara era el director de Seguretat i Mediambient a l'Ajuntament de Santa Coloma que encapçala la mateixa consellera.

No interferir les decisions policials

"Iniciem una nova etapa. Comencen nous temps amb nous lideratges, no tant pel canvi de persones, però ara necessitem nous lideratges, noves formes d'organitzar estructura de comandament", ha sostingut Parlon.

Ara bé, la consellera d'Interior també ha deixat clar que el fet que Trapero passi a ocupar un càrrec eminentment polític no "distorsionarà" el funcionament de la prefectura. En aquest sentit, ha garantit que es preservarà "la independència" en les decisions policials que afecten el cos. De fet, Parlon ja ha avançat que "deixarem de veure al Major Trapero vestit d'uniforme tan bon punt sigui nomenat".