Enlaces accesibilidad

Et cases a la tardor o a l'hivern? Aquestes són les últimes tendències en casaments

  • Les festes de casament que es volen són cada cop més espectaculars
  • La wedding planner Lídia Cañelles comparteix les últimes tendències dels enllaços

Per

Et cases a la tardor o a l'hivern? Aquestes són les últimes tendències en casaments
Primer pla del nuvi posant l'anell de casament a la núvia. Getty Images

Cada vegada són més les parelles que busquen celebrar el seu enllaç de manera diferent. La data, la vestimenta, el menjar o la festa són alguns dels canvis que realitzen. Aquests esdeveniments són cada cop més personalitzats, creatius i llunyans a les tradicions de sempre. A 'L'estiu a Ràdio 4', la wedding planner Lídia Cañelles comparteix les últimes tendències que transformaran els casaments de la temporada tardor-hivern.

Canvis en la data, el lloc i l'estil

Tradicionalment, els casaments es concentraven en els mesos d'estiu, però cada cop hi ha més tendència de les parelles a escollir els mesos de setembre i novembre i, fins i tot, el desembre. Abans la temporada alta era de finals de maig a principis d'octubre, en canvi, ara els nuvis fins i tot es plantegen els casaments de Nadal i els de Cap d'Any. A més a més, la gran popularitat que han agafat entorns com l'espectacular Lago di Como a Itàlia ha disparat la moda de les tendències sòbries, on predominen els tons verds i blancs. Tot i que, segons l'experta, pel 2025 es preveu el típic clàssic minimalista en color i amb la total desaparició dels plomalls de Cortaderia, que estaven tan de moda.

Canvis en la data, el lloc i l'estil

Localització per celebrar un casament.

La vestimenta: sorpresa i varietat

Les núvies d'ara volen sorprendre i no es conformen amb un sol vestit

Abans, moltes núvies volien utilitzar un únic vestit per la celebració, però cada cop s'opta més per escollir múltiples opcions. "Les núvies d'ara volen sorprendre i no es conformen amb un sol vestit", comenta Cañelles. Algunes d'elles volen varietat de vestuari al llarg de la jornada, passant per un vestit de princesa a l'església, a un look més còmode durant l'aperitiu, per acabar amb un estil més atrevit a la festa.

Gastronomia d'elit i "casaments còctel"

En l'àmbit de la gastronomia, cada vegada s'opta per plats més sofisticats amb l'objectiu de sorprendre els convidats. Però ara, la tendència apunta cap als "casaments còctel", una fórmula que substitueix els tradicionals primer i segon plat i el pastís nupcial, per una experiència més dinàmica. "No m'assec i faig un tast de diferents coses", explica l'experta, mentre detalla com s'organitzen diversos estands amb diferents tipus de menjar que agradin a tothom.

Gastronomia d'elit i

Imatge dels convidats d'un casament fent un brindis.

La festa, tot un espectacle

Finalment, les festes de casament que es volen són cada cop més espectaculars, i per això, incorporen elements com fums de colors i focs artificials, que afegeixen un toc màgic a la celebració. Però tot i tenir la pirotècnia més increïble, el vestit més bonic o el pastís més gran, què importa realment en aquest dia tan especial? Per Cañelles, la millor inversió que hi ha és la que quedarà en el record. I en això pot contribuir fer fotografies i vídeos, crucial pel dia de demà poder revisitar els millors moments d'un dels dies més especials a la vida d'una parella.