Enlaces accesibilidad

Accidentada Diada de Sant Fèlix amb una nena hospitalitzada en estat greu

  • La castellera, de 8 anys, ha rebut un cop fort al cap en caure un castell de la Colla Vella de Valls
  • La festa s'ha aturat temporalment mentre els serveis d'emergència l'atenien

Por
El quatre de nou sense folre carregat per la Colla Vella Xiquets de Valls per Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès.
El quatre de nou sense folre carregat per la Colla Vella Xiquets de Valls per Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès.

La castellera menor d’edat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls que ha resultat ferida durant la Diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès ha estat operada i es troba estable, segons han informat la mateixa colla i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

La nena ha patit lesions durant l’actuació de la Vella, quan el 4 de 9 sense folre que construïen durant la primera ronda ha caigut. La nena s'ha donat un cop fort al cap, que l'ha deixat inconscient en primera instància. Després ha recuperat la consciència, però li han diagnosticat una fractura cranial. Segons informa la colla en un comunicat, ara caldrà esperar entre 24 i 48 hores per saber el pronòstic exacte i l’evolució de la menor. L’agrupació castellera i la família de la ferida han demanat “el màxim respecte i prudència” a l’entorn del succés.

Una Diada amb força llenya

Una de les diades estrella del calendari casteller de Catalunya, la de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès, ha estat una de les més accidentades dels últims anys i ha començat amb diversos ensurts. De fet, 3 dels 4 primers castells, tots ells de gamma extra, han fet llenya.

L'accident patit per la castellera de la Colla Vella de Valls ha estat a la primera ronda, quan els de camisa rosa intentaven carregar un quatre de nou amb folre. El 'castell total', però, ha trontollat més del compte i s'ha ensorrat just després que l'anxeneta fes l'aleta i quan el pom de dalt començava a desmuntar-se.

Accident a la Diada de Sant Fèlix amb una nena hospitalitzada en estat greu

La diada ha estat aturada temporalment mentre els serveis d'emergències mèdiques atenien la menor ferida i, finalment, un helicòpter l'ha traslladat a l'hospital Sant Joan de Déu. Poc després s'ha reprès la jornada.

La jornada castellera, que ha durat més de 5 hores, ha acabat amb un total de 4 caigudes i amb la Jove de Tarragona com a única colla amb tot descarregat. La colla local, els verds de Vilafranca, han tingut moltes dificultats però han acabat plantant quatre castells de gamma extra. La nota positiva del dia l'han posada els pilars, amb tres espadats de 8 descarregats per la Jove de Tarragona, els verds i la Joves de Valls.