Enlaces accesibilidad

El Nepal suspèn parcialment la recerca d'una turista catalana

  • Els equips de rescat fa 4 dies que la busquen, després que dimarts trobessin el cos del seu company de viatge
  • Els dos turistes catalans estaven fent una ruta senderista per l'Himàlaia molt popular al país asiàtic

Per
Els equips de rescat nepalís examinen una zona al costat d'una cascada
Els equips de rescat nepalís examinen una zona al costat d'una cascada

Les autoritats nepaleses han suspès en part la recerca d'una turista catalana desapareguda aquesta setmana al Circuit Annapurna, una popular ruta de senderisme al país. Segons ha explicat a l'Agència EFE un portaveu local, Bharat Man Gurung, la decisió s'ha pres després de 4 dies d'intensos operatius i la troballa d'un cos en un riu dimarts passat, que se suposa que pertany al seu company de viatge.

Tot i això, "hi haurà un seguiment constant per part de la municipalitat rural, els vilatans i els empresaris turístics locals a les zones potencials”, ha afegit. En aquest sentit, el Ministeri d'Exteriors espanyol ha puntualitzat que només ha aturat les operacions un dels tres grups de rescat que feien la recerca i que els altres dos seguiran amb la seva tasca "sense límits".

El superintendent i portaveu de la Policia del Nepal, Rabindra Regmi, havia dit aquesta setmana que, a petició de la família, s'han enviat les empremtes dactilars per confirmar la identitat de la víctima mortal.

Localitzen les seves pertinences al costat d'un salt d'aigua

Els dos turistes espanyols van registrar els seus noms al lloc de control del Projecte de Conservació de l'Àrea d'Annapurna a les 10.51 hora local de diumenge i les seves motxilles van ser trobades dimarts a unes tres hores a peu d'aquest punt. Una de les teories és que tots dos podrien haver patit un accident mentre es feien una foto al costat d'una cascada, segons les autoritats, ja que els equips de rescat van trobar els seus efectes personals a prop.

El Circuit Annapurna, conegut pels seus impressionants paisatges, travessa profunds congostos i alts passos de muntanya i es torna especialment perillós durant la temporada de monsons a causa de les fortes pluges i les condicions climàtiques adverses.

El president de l'Associació d'Agències de Trekking del Nepal (TAAN) a la regió on van desaparèixer, Dharmaraj Panthi, apunta que els turistes catalans estaven fent senderisme a la regió il·legalment. "Les normes del Nepal prohibeixen als estrangers fer senderisme sols o en grups sense el suport de guies nepalesos a l'Annapurna i altres destinacions de trekking", ha assenyalat. La Junta de Turisme del Nepal, l'organisme de promoció turística del país, va fer obligatori el passat 1 d'abril del 2023 que els excursionistes contractin un guia mentre caminen pels vessants de l'Himàlaia nepalès. Tot i això, les normes no s'apliquen a la regió de l'Everest.