Enlaces accesibilidad

En llibertat el menor detingut per atropellar un nen a Avià

  • El Jutjat de Menors acorda llibertat vigilada pel jove de 17 anys amb l'obligació de seguir teràpia amb un psicòleg
  • La víctima continua ingressada en estat crític a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona

Per
El tram de l'avinguda Pau Casals d'Avià (Berguedà) on va passar l'atropellament
El tram de l'avinguda Pau Casals d'Avià (Berguedà) on va passar l'atropellament

El Jutjat de Menors 4 de Barcelona ha decretat llibertat vigilada per al jove de 17 anys detingut al Berguedà per l'atropellament d'un nen a Avià. El noi conduïa el vehicle que va envestir la criatura i va fugir del lloc dels fets. La víctima es troba hospitalitzada en estat crític. La magistrada ha rebut aquest diumenge el detingut pels Mossos d'Esquadra i ha acordat posar-lo en llibertat, però amb intervenció terapèutica d'un psicòleg, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Llibertat vigilada per al menor que va atropellar un nen de 9 anys a Avià |

La informació recollida pels Mossos apunta que el jove hauria agafat el cotxe d’un familiar i hauria conduït uns metres passant per la població d’Avià. A dins del cotxe hi anaven un grup d’amics i la policia està buscant dues persones més.

Consternació a Avià per l'atropellament d'un menor d'edat

Tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar al lloc de l'accident i van evacuar el nen inicialment a l'Hospital de Berga, on va ser estabilitzat, i posteriorment a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on va ingressar a l'UCI pediàtrica. L'incident va passar a l'avinguda Pau Casals, entre la plaça de l'Ajuntament i les atraccions, en una zona amb la velocitat limitada a 30 quilòmetres per hora.

Segons ha explicat l'alcaldessa d'Avià, "un cotxe va passar a gran velocitat i va atropellar el nen, que va rebre un fort impacte al cap i politraumatismes". Patrocini Canal ha confirmat que "el vehicle no es va aturar i va fugir del lloc", i que el menor afectat és d'una família de la població, de només 2.250 habitants.

En un primer moment l'Ajuntament d'Avià va decidir cancel·lar els concerts programats a la plaça Padró i a la pista poliesportiva. Posteriorment, va decidir suspendre tots els actes de la Festa Major 2024, que s'allargava fins dilluns dia 2 de setembre. "No estem per festes ni concerts", ha reconegut l'alcaldessa, que ha volgut lamentar profundament els fets i ha traslladat el seu suport a la família del menor ferit.

En el moment dels fets "tothom estava a la plaça i ho va veure". De fet, l'alcaldessa explica que un dels testimonis va agafar el cotxe i va començar a perseguir l'infractor, de manera que va poder agafar la matrícula del vehicle i facilitar-la a la policia. Els Mossos d'Esquadra van poder detenir un jove de 17 anys a la zona de Cal Rosal, a Berga, a uns 5 quilòmetres del punt del sinistre. Se l'acusa dels delictes de lesions per imprudència greu, conducció temerària i sense carnet.

La investigació està oberta i s'estan analitzant els moviments de l'entorn de l'arrestat per aclarir quantes i quines persones anaven en el vehicle en el moment dels fets i quina d'elles era realment al volant quan va passar l'atropellament.