Enlaces accesibilidad

Com plantar gingebre fàcilment a casa

Per

Va de Verd - Cultiu de gingebre

Tenir gingebre a casa sempre és una bona opció, sigui pels seus nutrients o per les seves propietats medicinals que són antioxidants i antiinflamatòries. Tot i que és originari de climes tropicals i fa gairebé tres mil anys que es cultiva, aquesta espècia sud-est asiàtica es pot plantar amb èxit a l'interior o en jardins, sempre que tingui les condicions adequades. A 'Va de Verd', l'agricultor Hidenori Futami ensenya com fer-ho pas a pas i de manera fàcil.

l'agricultor Hidenori Futami

L'agricultor Hidenori Futami subjectant gingebre a 'Va de Verd'.

1. Selecció del gingebre

El primer pas és triar un tros de gingebre fresc d'una botiga o mercat. És important seleccionar-ne un que tingui l'arrel ferma amb rovells, unes protuberàncies que creixen pel voltant. A més a més, cal triar un bon adob, terra consistent, comprar un test amb suficient espai i una pala per poder mesclar-ho tot.

2. Plantació

Quan ja ho tinguis tot, emplena la meitat del test amb una terra que no sigui gaire dura. Hidenori recomana fer servir adob d'arròs fermentat, però si no pot ser qualsevol altre. Un cop ja s'ha afegit, es pot barrejar amb la terra fins que quedi tot ben compacte i posar el gingebre. Després s'ha de tapar amb poca terra, a ser possible, suficient perquè el cobreixi.

Plantació

Adob d'arròs fermentat.

3. Cura i manteniment

Seguidament, has de deixar mullar la terra del gingebre amb una mica d'aigua perquè sempre ha d'estar humida. És important mantenir un equilibri adequat en el reg i evitar tant l'excés com la manca d'aigua. Un consell pràctic per saber si la planta necessita aigua és introduir el dit a uns centímetres de profunditat i depenent de si està humida o no, tirar aigua. Una altra cosa a tenir en compte és que no li pot tocar mai el sol directe. Sempre ha d'estar a l'ombra.

4. Collita

Un mes és tot el temps que aquesta planta trigarà a créixer el seu brot. Al cap de quatre mesos, ja estarà molt més desenvolupada per poder-hi extreure el gingebre. Al final de tot s'hi trobarà la llavor vella i, a la part alta, la llavor nova, de color blanc o groc, que és la part que s'ha d'agafar.

Collita

Gingebre a punt per recollir.

Produir gingebre a casa no només és gratificant, sinó que també et permet gaudir de la seva frescor i sabor a la cuina. Aquesta sana i deliciosa espècia és una mescla entre cítric fresc i un toc picant, que pot guarnir plats i, fins i tot, ser-ne el protagonista!