Enlaces accesibilidad

Tossa de Mar acull 200 immigrants procedents de les Canàries

  • L'alcalde considera "excessiu" el nombre i lamenta que arribin en "plena temporada" turística
  • L'any passat l'acollida es va dur a terme a Blanes, amb el volum de persones

Per
Els migrants, que van demanar asil, s'allotjaran en un hotel del municipi català mentre es fan els reagrupaments familiars corresponents.
Els migrants, que van demanar asil, s'allotjaran en un hotel del municipi català mentre es fan els reagrupaments familiars corresponents.

De les Canàries a Tossa de Mar. El municipi català acull a partir d'aquest dimarts 200 persones migrants, per tal de mitigar el problema d'immigració que viuen les illes.

Són procedents de Mali, Níger i Nigèria, demandants d'asil i tots ells majors d'edat. S'allotjaran en un hotel durant un mes mentre s'estudien els casos un a un i es fan els reagrupaments familiars corresponents. La gestió serà assumida pel Ministeri d'interior.

200 persones migrants arriben a Tossa de Mar

Es tracta d'una acollida que es fa de forma sistemàtica a tot l'Estat i s'ha fet en anteriors ocasions a altres municipis catalans. L'any passat es va dur a terme a Blanes.

Tossa denuncia l'arribada en temporada turística

A l'Ajuntament són reticents. L'alcalde, Martí Pujals, considera que es tracta d'un volum excessiu de persones que, a més, arriben en "plena temporada turística". Segons explica, la notícia perjudicarà l'arribada de turistes: "Fa que hi hagi gent que prefereixi una nova destinació". Assegura, però, que a l'octubre no hi hauria problema perquè no hi ha tanta demanda.

L'arribada de 200 migrants a Tossa de Mar genera certa controvèrsia | Gemma Esteba

I critica la manca d'equitat. Denuncia que municipis com Lloret de Mar o Blanes estan rebent un nombre similar de migrants: l'any passat van acollir-se 400 a Blanes que, afirma, és "vuit vegades la població de Tossa", de només 6.185 habitants. El batlle insisteix que el municipi hauria de rebre com a molt una quarantena.

Segons ha explicat, el govern espanyol els va comunicar l'arribada d'aquest contingent i el seu establiment en el municipi a través d'una trucada del delegat a Catalunya Carlos Prieto.

Els comuns reclamen no caure en discursos d'extrema dreta

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha reaccionat a les declaracions de Pujals fent una crida als alcaldes de Junts perquè no caiguin en els "discursos racistes i xenòfobs" de l'extrema dreta. Ha assenyalat que no és la primera vegada que les paraules de Junts "s'assemblen molt al que diu el Partit Popular" en l'àmbit de la migració.

També, ha assegurat que la migració és un "repte global" i que s'ha de donar resposta al compliment del reagrupament familiar, "una de les polítiques fonamentals en termes de drets humans".

Vox demana la deportació "immediata"

El partit d'ultradreta demana que es deporti a les persones que han demanat asil i a partir d'aquest dimarts s'instal·laran a Tossa, perquè tindrà un "greu impacte" en la població.

A través d'un comunicat, el partit ha explicat que registrarà la compareixença del delegat del govern espanyol a Catalunya i de l'alcalde de la localitat al Parlament de Catalunya per abordar aquesta situació.