Enlaces accesibilidad

Detingut un home a Barcelona que confessa haver matat la seva parella a Castelló

  • El presumpte autor del crim s'ha presentat a l'estació de Sants dels Mossos
  • La víctima era una dona de 47 anys amb dos fills, un menor d'edat

Per
Detingut un home que es va entregar dilluns a Barcelona després d'haver confessat matar la dona a Castelló.
Detingut un home que es va entregar dilluns a Barcelona després d'haver confessat matar la dona a Castelló.

S'investiga com a possible cas de violència de gènere la mort, aquest diumenge, d'una dona al seu domicili de Castelló. L'autor, la seva parella, s'ha presentat aquests dilluns a la comissaria de Mossos d'Esquadra de l'estació de Sants, a Barcelona, i ha confessat haver-la matat.

Assassinat masclista a Castelló amb posterior confessió a Barcelona

Amb la declaració, la Policia Nacional s'ha desplaçat al lloc dels fets, en el barri de la Guinea de Castelló, i s'ha trobat el cos sense vida de la Lorena. La víctima, de 47 anys, tenia dos fills, un d'ells menor d'edat, i ja havia patit maltractament per part d’altres exparelles.

Ordre de protecció fins al maig de 2023

La Lorena havia tingut una ordre de protecció activa de la seva parella fins a maig de 2023, moment en què va quedar desactivada i, des d'aleshores, no hi havia cap mesura judicial ni protecció a la víctima. De fet, actualment vivia amb el seu agressor. Ara les administracions competents investigaran per què havia decaigut la mesura.

El detingut acumula tres sentències per amenaces, maltractaments i trencament de condemna respecte a la víctima, dictades en 2021 i 2022. Està previst que en les pròximes hores l'home passi a disposició judicial.

Amb aquesta nova víctima, el nombre de dones assassinades per les seves parelles o exparelles a Espanya aquest 2024 s'eleva a 33.