Enlaces accesibilidad
INE

El preu de l'habitatge es dispara un 6,7% més

  • Els preus dels pisos registra al segon trimestre la pujada (9,5%) més important en vuit anys
  • La segona mà es va encarir un 6,4% segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística

Per
El mercat immobiliari continua encarint-se
El mercat immobiliari continua encarint-se al segon trimestre de 2024

L'escalada del preu de l'habitatge sembla no tenir aturador. Durant el segon trimestre de l'any, es va encarir 6,7% més en comparació a fa un any. Se situa per sota de la mitjana del conjunt d'Espanya, que va ser del 7,8%, segons les dades difoses per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Respecte al trimestre anterior, el preu de l'habitatge a Catalunya es va incrementar un 2,8%, mentre que en el conjunt d'Espanya el va fer un 3,6%, sumant així més de quaranta trimestres consecutius (41) d'augments, una senda que va arrencar en 2014.

Per comunitats autònomes, les majors pujades es van registrar a Navarra (10,3%), Aragó (9,9%) i Andalusia (9,5%), i les menors a Castella-la Manxa (5,3%), Illes Balears i Extremadura (6,2%). Els augments més moderats van ser Castella-la Manxa, amb un 5,3% més; i Extremadura i les Illes Balears, ambdues amb un 6,2%.

Els pisos nous pels núvols

Per tipus d'habitatge, els preus dels pisos nous van pujar un 9,5% entre abril i juny d'aquest any, quatre dècimes més que el mes anterior i l'increment més elevat des del 2016 en un segon trimestre.

Pel que fa els habitatges de segona mà, els preus es van elevar un 6,4%, és a dir, 1,2 punts més que el període entre gener i març.

El preu de l'habitatge porta pujant de manera ininterrompuda des del segon trimestre de 2014. Una senda alcista que es va reprendre després de sis anys a la baixa, que va començar en el segon trimestre de 2008 amb la burxada de la bombolla immobiliària.

Per contra, el mínim històric es va registrar en el tercer trimestre de 2012, quan es va abaratir un 15,2%.