Enlaces accesibilidad

Rebuig unànime dels barons del PP al finançament singular de Catalunya

  • Els líders del PP renuncien expressament a una negociació bilateral
  • Alberto Núñez Feijóo exigeix la retirada de la quota independentista

Per
Reunió de familia dels barons del PP en la reunió de Madrid
Reunió de familia dels barons del PP en la reunió de Madrid

"Tots a una". Els barons del PP es mostren units contra l'acord de finançament singular per Catalunya acordat entre ERC i el PSOE. La compareixença del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, després de la reunió amb els presidents autonòmics populars ha servit per evidenciar el rebuig unànime a la proposta. Exigeix que es deixi enrere el que defineix com a "quota independentista".

Els barons del PP rebutgen el finançament singular de Catalunya

Feijóo ha reunit al palauet Ducs de Pastrana, al centre de Madrid, els presidents de Galícia, Andalusia, Cantàbria, La Rioja, Múrcia, País Valencià, Aragó, Extremadura, Madrid, Castellà-Lleó, Ceuta i Melilla, a més dels vicepresidents de Canàries i Balears.

Una negociació conjunta

Feijóo s'ha mostrat molt dur contra Pedro Sánchez i els partits independentistes. Feijóo ha denunciat que no millorarà la situació econòmica de Catalunya sinó que només servirà "per finançar el procés".

Els barons del PP renuncien a la negociació bilateral amb el govern espanyol sobre aquesta qüestió. Li exigeixen a Sánchez que convoqui una Conferència de Presidents. Reclamen que s'inverteixin 18.000 milions d'euros dels fons Next Generation i aposti per renovar el model de finançament autonòmic igual per a tots.

El líder del PP ha recordat que els 14 presidents i vicepresidents representen el 70% dels espanyols, i ha afirmat que Sánchez ha prioritzat "els seus interessos personals al bé comú" i "es nodreix de l'engany i la confrontació per a la seva supervivència política".

La petició del PSOE al PP

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha instat el PP a presentar una proposta "única" sobre finançament el dia que els populars reuneixen els seus barons per exhibir unitat enfront de l'acord entre socialistes i ERC.

Pel que fa al comitè federal del PSOE que se celebra aquest dissabte i en què es podrien escoltar veus discordants amb el finançament pactat entre socialistes i ERC, Bolaños s'ha limitat a dir que tots els membres del comitè poden donar la seva opinió.