Enlaces accesibilidad

Les pluges intenses causen una mort a la platja de Montgat

  • Els Bombers van iniciar la cerca de la dona després de rebre l'avís que havia desaparegut arrossegada per la riera
  • L'Ajuntament de Tiana ha convocat un minut de silenci per dimarts

Per
Les fortes pluges han causat incidents especialment al Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Selva, Gironès i Baix Empordà.
Les fortes pluges han causat incidents especialment al Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Selva, Gironès i Baix Empordà.

Una dona de 42 anys ha mort després que les fortes pluges del dissabte a la matinada l’hagin arrossegat per la riera de Tiana (Maresme). El cos s’ha trobat a primera hora del matí a la platja del Cristall de Badalona (Barcelonès), segons han confirmat fonts dels Mossos d’Esquadra. La policia catalana ha rebut l’avís a les 7.40 hores.

 Els Bombers de la Generalitat havien iniciat una recerca cap a les tres de la matinada de la dona després de rebre l’avís que havia desaparegut arrossegada per l’aigua a la riera.

Una dona mor arrossegada per les pluges torrencials a Tiana

L'Ajuntament de Tiana (Maresme) ha convocat per dimarts un minut de silenci per la mort d'una dona de 42 anys aquest dissabte. El consistori ha expressat en un comunicat el seu condol i ha informat que es farà un minut de silenci dimarts aprofitant el ple municipal de les 18.00 hores.

El Maresme, una de les comarques més afectades per les pluges

Les fortes pluges de la nit passada han causat greus afectacions al Maresme i altres comarques del litoral i prelitoral nord de Catalunya. L’aigua caiguda ha provocat la crescuda de rieres, arrossegant alguns cotxes i inundant carrers, pàrquings i baixos. La línia de tempestes fortes ha impactat especialment a les comarques del Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Selva, Gironès i Baix Empordà, amb registres destacats com els 76 litres a Verges, 40,9 litres a Vilanova del Vallès, 37 litres a la Roca del Vallès, 34,6 litres a Dosrius i 30,1 litres a Granollers, segons dades de Meteocat i Meteoclimatic.

Mapa de les precipitacions acumulades entre el 6 i 7 de setembre a Catalunya

Mapa de les precipitacions acumulades entre el 6 i 7 de setembre a Catalunya

Els Bombers han rebut 178 avisos a la regió metropolitana nord, amb incidències relacionades amb inundacions, despreniments, arbres caiguts, roques a la calçada i problemes en el cablejat elèctric. A l’Escala, uns 200 metres de carrers han quedat inundats amb més d’un metre d’aigua, afectant portals i murs. A Masquefa, un cotxe ha estat arrossegat per la riera, però el conductor ha sortit il·lès. A Terrassa, dues persones han estat evacuades. Les tempestes han causat importants danys a diverses localitats, amb la situació encara en desenvolupament.

Més de 400 trucades al 112

Durant el darrer episodi de pluges a Catalunya, el telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 407 trucades, segons han informat les autoritats. Les comarques més afectades han estat el Vallès Occidental, amb 109 avisos, seguit del Vallès Oriental, que ha registrat 63 trucades, i el Tarragonès amb 44. La majoria de les incidències han estat relacionades amb inundacions en carrers, baixos i aparcaments, així com afectacions al trànsit i cotxes arrossegats per la riera.

Les fortes pluges deixen una víctima mortal i centenars d'incidents arreu de Catalunya

Les autoritats han activat els protocols d'actuació i recomanen que els ciutadans mantinguin la precaució, especialment a les zones més afectades per les precipitacions. Així mateix, es recorda la importància de no accedir a zones inundades i seguir les indicacions dels serveis d'emergència per minimitzar riscos. Els equips de rescat continuen treballant per restablir la normalitat i garantir la seguretat en els punts més crítics del territori.

Inundacions a zones de Montgó i Riells de Dalt, a l'Escala

Una forta tromba d'aigua que ha caigut la matinada d'aquest dissabte a l'Escala (Alt Empordà) ha deixat diversos carrers i cases inundades a les zones de Montgó i Riells de Dalt. De moment, l'alcalde de la localitat, Josep Bofill, assenyala que no té constància que hi hagi hagut cap dany personal, però sí que alerta que hi ha hagut "importants" danys materials que ara estan avaluant.

Un dels carrers afectats de l'Escala per la tempesta

Un dels carrers afectats de l'Escala per la tempesta

Bofill explica que l'aiguat ha provocat que s'acumulés una gran quantitat de fang a l'estació de bombament de Montgó, que, si bé no ha deixat de funcionar, finalment ha acabat col·lapsant i això ha provocat la crescuda de l'aigua que en alguns llocs ha arribat al metre i mig d'alçada i ha acabat tirant murs a terra.

Catalunya en alerta per pluges i tempestes aquest dissabte

Barcelona i Girona estan aquest dissabte en avís per pluges i tempestes, segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Les precipitacions, que podrien ser localment intenses, afectaran especialment el nord-est de Catalunya i el Pirineu. A més, s'esperen tempestes ocasionals al llarg del dia, amb una disminució de la intensitat cap a la tarda.

La situació meteorològica també afectarà altres zones del territori, com el Pirineu navarrès, així com Menorca, que estarà en avís per rissagues. A Osca, s'ha activat l'avís taronja per acumulacions de fins a 80 litres per metre quadrat.