Enlaces accesibilidad
Diada 2024

Salvador Illa: "Catalunya és i ha de ser un projecte col·lectiu que ens vinculi a tots i totes sense distincions"

  • El president català aposta per “generar prosperitat compartida, governar amb les prioritats correctes i per a tothom”
  • Reclama recuperar "l'excel·lència dels serveis públics" com l'escola, la sanitat i garantir l'accés a l'habitatge
  • Recupera el missatge íntegre del president català amb motiu de la Diada des del Palau de la Generalitat

Per
Missatge institucional del president de la Generalitat amb motiu de la Diada

El president de la Generalitat, Salvador Illa, en el seu missatge institucional de la Diada nacional ha defensat Catalunya com un projecte inclusiu que uneixi a totes les persones, aprofitant el seu capital humà, social i polític: “Catalunya és i ha de ser un projecte col·lectiu que ens vinculi a tots i a totes sense distincions”.

Valor de la immigració i la diversitat

En el seu primer missatge institucional com a president de la Generalitat, Illa ha reivindicat la diversitat del país i ha subratllat la importància de "posar l’accent en allò que ens uneix". El cap de l’Executiu s’ha referit al fenomen migratori i ha reivindicat que “Catalunya sempre ha estat terra d’acollida i solidària; i ara tornarà a ser exemplar”. “Tothom que ve a millorar Catalunya és català, amb els mateixos drets i deures que tenim tots nosaltres”, ha remarcat.

Posa el focus en els serveis públics per "recuperar l'excel·lència"

El cap del Govern ha incidit en els serveis públics dins el projecte de futur de Catalunya. Per això, els ha situat com a prioritat perquè “recuperin l’excel·lència que els ciutadans i ciutadanes mereixen” i en què ha subratllat que aconseguir aquest objectiu farà un "millor país". 

En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que “una nació pròspera i justa per a tothom es construeix de debò a les aules, als centres d’atenció primària, a les biblioteques, als casals de la gent gran i als carrers i places d’uns barris segurs”. També ha posat en relleu la necessitat de “garantir l’accés a l’habitatge, sobretot als joves; uns salaris dignes per als treballadors i treballadores, i la plena igualtat entre homes i dones”.

Les quatre barres i Tarradellas, dos símbols del discurs

En aquesta mateixa línia, el president Illa ha apostat per tres premisses bàsiques per fer front a aquests reptes: “generar prosperitat compartida, governar amb les prioritats correctes i governar per a tothom”. Tot plegat, en un escenari que envia diversos missatges. D'una banda, Illa apareix al costat de les quatre columnes de la Llotja de Llevant del Palau que evoquen les quatre barres de la senyera. Al fons, el bust il·luminat de Josep Tarradellas, de l’escultor Josep Maria Subirats, es mostra com un símbol per reivindicar la seva figura i la seva capacitat de diàleg i perseverança.