Enlaces accesibilidad

Montcada recorda la menor atropellada mortalment a les vies aquest dilluns

  • L'Ajuntament recorda la víctima número 182 a les vies del municipi
  • L'alcalde recalca la necessitat de vigilar la zona, on hi ha dos col·legis

Per
Montcada i Reixac guarda un minut de silenci en record a la menor atropellada mortalment aquest dilluns en un pas a nivell.
Montcada i Reixac guarda un minut de silenci en record a la menor atropellada mortalment aquest dilluns en un pas a nivell.

Concentració a una cruïlla del soterrament de les vies i silenci instaurat. Montcada i Reixac lamenta la mort de la menor de 16 anys que aquest dilluns ha estat atropellada per un tren quan travessava un pas a nivell.

El consistori i la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total, l'entitat que reclama que les vies siguin soterrades al seu pas per la localitat, han fet un minut de silenci entre els carrers Colon i Bogatell en record a la víctima número 182 a les vies del municipi.

L'alcalde demana celeritat en el soterrament de les vies

L'alcalde, Bartolomé Egea, ha subratllat que pel pas a nivell de l'accident circulen cada dia més de 170 combois i que hi ha necessitat de vigilància perquè en la zona hi ha dos col·legis. De fet, el municipi disposa de cinc estacions i hi passen tres línies de tren.

Egea, que ha recordat que fa poc més de dues setmanes va haver-hi un altre atropellament al mateix punt, demana celeritat en el soterrament de les vies per poder garantir la seguretat de la localitat. El batlle ha insistit també que s'ha de tenir prudència i vigilar per no passar per trams amb la barrera baixada.

La maquinista dona positiu en drogues però no és concloent

La maquinista va donar positiu en consum de drogues al moment de l'accident, però la prova no és concloent. Segons confirmen els Mossos d'Esquadra, el test podria haver sortit positiu per haver pres algun tipus de medicació. Ara, estan pendents de l’informe pericial del laboratori que inclou més variables i que servirà per acreditar si aquests són correctes o no.

Els Mossos es troben actualment investigant per tal d'aclarir els fets. Aquest dimarts han iniciat la recollida d'imatges de les càmeres de seguretat, la revisió del registrador jurídic del tren, és a dir, la caixa negra, i les declaracions de diversos testimonis de l'accident.

Les noies podrien haver comès una imprudència

La víctima i la seva acompanyant, també menor, que no ha resultat ferida, van creuar amb la barrera abaixada cap a les tres de la tarda. La hipòtesi és que el pas d’un primer tren hauria fet pensar les joves que ja es podia travessar, però es van trobar enmig del camí d'un comboi amb origen a Portbou i destí Barcelona.

Mor atropellada a Montcada una menor que creuava per un pas a nivell | Sergi Bassolas

El succés va obligar a aturar la circulació ferroviària de les línies R2 i R2 Nord de Rodalies i l’R11 de Renfe entre Montcada i l’estació de Sant Andreu. Protecció Civil va activar el pla Ferrocat fins que es va restablir el servei dues hores després, a les cinc.