Enlaces accesibilidad

Sánchez anuncia 10 milions d'euros per reduir les tarifes del Bicing i Bicimad

  • L'executiu incorpora la bicicleta a les ajudes al transport públic amb una inversió de 40 milions d'euros
  • El president demana als alcaldes no deixar-se portar pels discursos contra el canvi climàtic que tenen alguns partits

Per
Sánchez anuncia 40 milions d'euros per abaratir el Bicing i el Bicimad i subvencionar la compra de bicicletes assistides.
Sánchez anuncia 40 milions d'euros per abaratir el Bicing i el Bicimad i subvencionar la compra de bicicletes assistides.

El Bicing es veu reforçat en la nova mesura anunciada per Pedro Sánchez. El president del Govern ha donat a conèixer aquest dijous un mecanisme per reduir el cost dels serveis de bicicletes públiques de Barcelona i Madrid. Destinarà 10 milions d'euros a aquests, 10 per portar el sistema a altres ciutats espanyoles i 20 més en la compra de bicicletes amb pedaleig assistit.

L'executiu ha fet una crida als alcaldes dels diferents municipis de l'Estat perquè no es deixin portar per "l'obscurantisme anticlimàtic d'alguns partits polítics que desmantellen carrils bici i zones de vianants". Al contrari, els demana que hi apostin i assegura que, a canvi, els donarà suport amb lleis i més recursos econòmics

"Que deixin de veure en la bicicleta un símbol progre i la vegin com el que és: una alternativa fantàstica de mobilitat per a certs trajectes en algunes ciutats, especialment en determinades èpoques de l'any", ha afegit Sánchez.

Més bicicletes

L'objectiu d'aquestes ajudes és potenciar l'ús de la bicicleta i augmentar el nombre de persones que la fan servir en els seus desplaçaments diaris. "Més bicicletes, a més ciutats i utilitzades per més gent", ha sentenciat.

Un futur que cada vegada veu més a prop: la bici per davant del cotxe. Segons Sánchez, hi haurà "menys" cotxes particulars i més transport públic, inclosa la bicicleta, un fet que "farà que les nostres ciutats siguin més saludables, netes, àgils i acollidores".