Enlaces accesibilidad

Una incidència a Can Tunis deixa sense servei l'alta velocitat ferroviària a Sants

  • Renfe encara no pot treure trens del complex de Can Tunis
  • Segons fonts d'Adif, els trens poden entrar i sortir amb normalitat de l'estació de Sants.

Per
Centenars de passatgers esperen al vestíbul de l'estació de Sants de Barcelona
Centenars de passatgers esperen al vestíbul de l'estació de Sants de Barcelona

L'estació de Sants comença a recuperar parcialment el servei de la incidència de Can Tunis causada pel descarrilament d'un tren aquest divendres a primera hora del matí. Tot i això, segons Renfe, encara no es poden treure els trens que han quedat dins de la base de Can Tunis, destinada a l'estacionament dels combois, i que no han pogut recollir els viatgers a Sants.

Fonts de l'operadora expliquen que hi ha nou trens afectats i que mentrestant s'estan recol·locant els viatgers en altres combois que venen i van de Madrid i que circulaven amb normalitat. Arran de la incidència, s'han registrat retards superiors a les dues hores i aquest migdia els vigilants de seguretat encara regulaven l'accés a la zona d'embarcament.

Tot i que ja s'ha restablert la circulació, tècnics d'Adif segueixen treballant perquè tot torni a la normalitat. Des de Protecció Civil havien activat el Pla Ferrocat (per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril) en fase de prealerta per l'acumulació de viatgers de la línia AVE a l'estació de Sants pels retards produïts, però a hores d'ara ja ha estat finalitzada.

D'altra banda, el servei ferroviari de la línia R15 de Rodalies entre les estacions de Flix i Ascó ha estat restablerta després de ser una altra afectada pel tancament de la via.

Centenars de passatges afectats

Diversos trens d'alta velocitat i llarga distància (Euromed i Intercity) amb origen a l'estació de Sants han patit retards aquest divendres, en alguns casos de més de dues hores, abans que la circulació es restablís. Al vestíbul de l'estació, esperant per accedir al control de seguretat, una munió de gent ha esperat pacientment rebre informació sobre l'estat del seu tren. L'ambient d'indignació ha crescut entre els usuaris afectats en veure que els seus transports desapareixien dels panells de l'estació i no rebien cap mena d'aclariment o informació.