Enlaces accesibilidad

Aurora Catà: "Vaig aprendre a abraçar el canvi i a veure'l com una oportunitat"

  • Aurora Catà és la vicepresidenta de l'empresa organitzadora de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona
  • L'empresària ha passat per càrrecs de responsabilitat en empreses com Sony Music Entertainment o RTVE Catalunya

Per

Aurora Catà: "Vaig aprendre a abraçar el canvi i a veure'l com una oportunitat"
Aurora Catà, empresària: "Vaig aprendre a abraçar el canvi"

Aurora Catà, una de les figures més destacades del món empresarial a Catalunya i vicepresidenta de l'empresa organitzadora de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona, ha desglossat a 'Noms Propis' els factors que considera clau per a l'èxit. Aquests han estat fonamentals en la seva carrera en sectors tan diversos com l'automoció, l'audiovisual i, ara, l'esport.

Una trajectòria marcada per la diversitat i el lideratge

Catà va iniciar la seva carrera professional com a directora financera de Nissan Motor Ibèrica, una responsabilitat que va assumir amb tan sols 29 anys. Aquesta experiència inicial va ser clau per forjar la seva capacitat de lideratge, basada en la convicció que la diversitat i la inclusió són imprescindibles per obtenir els millors resultats. "He tingut la sort de treballar en entorns on la diversitat era no només benvinguda, sinó necessària. Sense equips diversos, no aconsegueixes resultats extraordinaris", afirma.

El lideratge no és una qüestió individual, sinó col·lectiva

L'empresària ha passat per càrrecs de responsabilitat en empreses com Sony Music Entertainment i RTVE Catalunya, on la seva gestió va ser crucial en períodes de grans canvis tecnològics i digitals. Aquesta adaptabilitat ha estat un altre dels pilars de la seva filosofia professional. "El canvi és l'única constant, i la capacitat d'adaptar-se ràpidament és fonamental. Vaig aprendre a abraçar el canvi i a veure'l com una oportunitat, no com una amenaça", diu.

Aurora Catà

Aurora Catà

La clau per portar la Copa Amèrica a Barcelona

Un dels majors èxits recents de Catà ha estat liderar la candidatura que va portar la Copa Amèrica de Vela a Barcelona, un esdeveniment que suposarà un impacte econòmic i turístic sense precedents per a la ciutat. Ha destacat que la clau d'aquest èxit va ser la col·laboració entre el sector públic i privat, així com l'esperit emprenedor de Barcelona. "Quan vam presentar la candidatura, sabíem que competíem amb ciutats amb molta tradició en vela. Però vam fer servir l'atractiu de Barcelona, la seva cultura d'innovació i la seva capacitat per acollir grans esdeveniments internacionals. Barcelona va ser clau per convèncer l'organització internacional", apunta.

L'èxit d'aquesta candidatura ha estat també un exemple del que Catà anomena "lideratge compartit". Segons ella, "el lideratge no és una qüestió individual, sinó col·lectiva. És aconseguir que les coses passin gràcies a la implicació i el compromís de moltes persones. A la Copa Amèrica, això ha estat evident des del primer dia".

Barcelona està a punt per a la Copa de l'Amèrica

Una visió de futur: la importància de la sostenibilitat i la innovació

De cara al futur, Aurora Catà veu la sostenibilitat i la innovació com a eixos centrals de qualsevol projecte empresarial i social. "La Copa Amèrica no és només un esdeveniment esportiu; és una oportunitat per mostrar al món que Barcelona és una ciutat capdavantera en sostenibilitat. Estem treballant perquè aquest sigui el primer esdeveniment de la seva magnitud amb un impacte ambiental positiu", assenyala.

Catà també destaca la necessitat de continuar apostant per la innovació en tots els àmbits: "Vivim en un món que canvia ràpidament, i només les organitzacions que integren la innovació com a part del seu ADN podran sobreviure i prosperar. Aquest és el repte que tenim al davant, tant a Barcelona com en l'àmbit global".

La perseverança davant dels reptes

L'executiva parla al programa dels reptes personals i professionals que ha hagut d'afrontar al llarg de la seva carrera. "He rebut molts 'nos' al llarg de la meva vida, però sempre he tingut clar que això forma part del camí. El més important és no rendir-se i transformar els 'nos' en 'sis'. Aquest ha estat el meu mantra durant molts anys", conclou.

Amb la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela a l'horitzó, Catà continua demostrant la seva capacitat per liderar projectes d'envergadura amb la mateixa determinació que l'ha caracteritzat des dels seus inicis. Aquesta edició de la Copa Amèrica no només serà un esdeveniment esportiu de primer nivell, sinó també una oportunitat per redefinir el futur de Barcelona com a referent mundial en sostenibilitat i innovació.