Enlaces accesibilidad

La iaia Angeleta, l'influencer d’Osona amb 93 anys

Per

La iaia Angeleta, l'influencer d’Osona amb 93 anys
La iaia Angeleta a 'En Router' explica com és la seva vida com a influencer.

La iaia Angeleta, una de les protagonistes d'En Router, és el clar exemple que mai és tard per fer res a la vida. La presentadora del programa, Thais Villas, visita aquesta influencer de la tercera edat que resideix a Roda de Ter (Osona) i que s’ha convertit en tota una celebritat a les xarxes socials gràcies als divertits vídeos que penja amb l’ajuda del seu net.

Influencer als 93 anys

Àngela Coromina és una de les persones que Thais Villas visita a l'En Router dedicat a la ‘Bretxa digital’. I és que se sol pensar que les noves tecnologies són cosa de gent jove, però la iaia Angeleta, com se la coneix, demostra que no és pas així.

La seva aventura a les xarxes socials va començar de la mà d’en Jordi, el seu net, qui un dia la va animar a fer un vídeo mentre ella conduïa. “Això m’ho va proposar el net, en Jordi. Jo no tenia ni idea. Érem a casa seva i em va dir ‘iaia, perquè no fem un vídeo de YouTube’. Li vaig dir que ‘vinga, provem-ho’, i vam començar”, comenta sense saber que es faria famosa.

Thais Villas visita la iaia Angeleta a casa seva

La iaia Angeleta amb Thais Villas

Més seguidors que el president de la Generalitat

La gràcia de la iaia Angeleta va seduir els usuaris d’internet i de seguida el seu compte d’Instagram, @iaiaangeleta, va començar a guanyar seguidors, una xifra que està a punt d’arribar als 100.000. “En Jordi em diu ‘Iaia, tens més seguidors tu que el president de la Generalitat’ i jo li dic ‘és clar, és que ho faig millor’”, explica entre riures a la Thais.

No obstant això, la iaia Angeleta confessa que no té mòbil i no sembla molt interessada a tenir-ne un. Tampoc té gaire clar què vol dir el terme “influencer” tot i que ella podria considerar-se una, ja que l’èxit que té a les xarxes socials és indiscutible. Els vídeos més destacats són aquells on va conduint el seu cotxe. Sabies que es va treure el carnet amb 50 anys?

Una vida dedicada a la pagesia

Tot i aquesta fama a internet, la iaia Angeleta no és pas una amant de les noves tecnologies i comenta a En Router que quan queda amb les seves amigues aquest no és un tema del qual parlin. La seva vida no ha estat lligada al avenços tecnològics i, tot i que sap què és internet i l'entorn virtual, prefereix les coses més tradicionals. “Jo soc nascuda pagesa i em vaig casar amb algú que volia fer de pagès", diu mentre recorada la duresa de treballar al camp: "Era una cosa molt esclava. S’havien de munyir les vaques a mà tres cops al dia, no les podíem deixar soles. Tot ha canviat molt”.

D’on creu la iaia Angeleta que surt la seva fama a les xarxes socials? “Perquè dic les coses tal com les penso. Jo soc del temps d’abans i dic les coses d’aleshores”, raona convençuda tot i que admet que “em vaig adaptant una mica a tot”.