Enlaces accesibilidad
Judici

Condemnen a Dobrowolski a 4 anys i mig de presó per lesions a Mainat

  • L'Audiència de Barcelona descarta el delicte de temptativa d'assassinat perquè va trucar a Emergències
  • La sentència afirma que queda provat que va injectar-li la insulina amb "la finalitat de causar la seva mort"

Per
L'exdona de Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski, al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona (ACN | Jordi Borràs)
L'exdona de Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski, al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona (ACN | Jordi Borràs)

L'Audiència de Barcelona condemna a Angela Dobrowolski, exdona del productor de televisió Josep Maria Mainat, a 4 anys i mig de presó per un delicte de lesions. El tribunal descarta la temptativa d'assassinat perquè va trucar al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) amb el temps just per salvar-li la vida.

En la sentència queda provat que Dobrowolski va administrar-li insulina aquella nit amb "la finalitat de causar la seva mort", ja que Mainat pateix diabetis. Però tot i això, consideren que amb la seva trucada mostra un "penediment espontani". Per aquest motiu, la Sala li eximeix d'una pena de temptativa d'assassinat, tal com exigien les acusacions amb fins a 13 anys de presó, i la condemna per un delicte de lesions.

4 anys i mig de presó a Angela Dobrowolski

Els fets es remunten al 2020

Els fets van ocórrer el juny del 2020. Segons va declarar en el judici Josep Maria Mainat, aquella nit va traslladar-li a Dobrowolski la seva intenció de divorciar-se. En el testimoni del productor televisiu, aquella nit el va despertar la seva dona per administrar-li un suposat tractament "antienvelliment". Després d'allò, es va despertar a l'hospital. En el procés, aquestes injeccions s'han demostrat que eren d'insulina.

En el testimoni de la metgessa que va atendre a Mainat aquella nit a l'Hospital Quirón, li van detectar un nivell de glicèmia "molt baix" i que van necessitar injectar-li 3 o 4 vials de glucosa en sang. Pels professionals del centre de salut, la causa més probable d'aquesta hipoglucèmia greu seria l'administració d'insulina.