Enlaces accesibilidad

Barcelona planteja quadruplicar la tarifa d'aparcament dels busos turístics

  • La taxa passaria dels 20 euros diaris als 80
  • El govern municipal calcula ingressar uns quatre milions d'euros amb la mesura

Per
Bus turístic aturat davant la Sagrada Família de Barcelona.
Bus turístic aturat davant la Sagrada Família de Barcelona.

El preu que paguen els autocars turístics per aparcar a Barcelona pujarà quatre vegades més. L'estacionament d'aquest tipus de vehicles està actualment en els 20 euros diaris i els turistes abonen, segons el tinent d'alcalde Jordi Valls, menys de mig euro per fer-hi una excursió.

La proposta del govern de Jaume Collboni, doncs, consisteix a augmentar la tarifa als 80 euros i aconseguir així, segons calculen, uns ingressos d'encotxament, desencotxament i aparcament que elevarien als 4 milions d'euros les arques municipals. L'any passat es van fer prop de 156.000 operacions a les 222 places habilitades.

Barcelona proposa encarir el preu per aparcar als autobusos que porten turistes

La previsió és que la mesura ajudi a "limitar i endreçar" les parades, però també per descongestionar els Espais de Gran Afluència (EGA). El consistori espera que, amb el nou model, almenys 70.000 autocars circulin pels carrers de la ciutat.

Desembussar el centre de Barcelona

El centre de Barcelona, tan congestionat pel turisme, és l'objectiu principal d'aquest projecte anomenat Zona Bus 4.0. Es reduirà el nombre de places i s'impulsaran a les entrades de la ciutat. D'altra banda, es vol utilitzar la tecnologia per a poder preveure i endreçar els fluxos de visitants i limitar l'impacte que té, entre altres mesures.

Barcelona vol augmentar el preu als autocars turístics | Maite Boada

La proposta forma part d'un pla més ampli per a la gestió turística, que inclou 55 mesures i té un pressupost de 254,7 milions d'euros que s'invertiran fins a l'any 2027. Valls ha defensat que faran servir "tots els mecanismes disponibles" per "incentivar o desincentivar" activitats econòmiques a la ciutat, particularment a través de la "regularització i fiscalitat".