Enlaces accesibilidad

Com hem d'actuar al primer sopar amb els sogres segons Juan Avellaneda?

  • Tens un sopar per conèixer els teus sogres i no saps què cuinar ni com actuar?
  • L'estilista i dissenyador de moda Juan Avellaneda ofereix 10 consells per causar-los una bona impressió

Per
L'altaveu - Com hem d'actuar en el primer sopar amb els sogres?

L'estilista i dissenyador de moda Juan Avellaneda és expert en protocol. Una de les situacions més compromeses en les que ens podem trobar al llarg de la nostra vida és el primer sopar amb els sogres en el qual som els amfitrions. Avellaneda ofereix a 'L'Altaveu' una sèrie de consells per causar-los una gran primera impressió.

1. Naturalitat

Si estàs molt nerviós és un error prendre til·les o altres substàncies relaxants abans de la trobada. Ha de ser tot molt natural. Per tant, res de medicaments ni "coses rares". Autocontrol i gestió de les emocions. I si la cagues, passa-t'ho bé. Flueix.

2. Recolzar-te en la teva parella

Una de les claus és que la teva parella t'ajudi molt durant la conversació amb els sogres. Per exemple, quan parlin sobre un tema espinós, que hi intervingui. Es tracta que interrompi constantment la conversa i dir-hi la seva en absolutament totes les consultes que demanin els seus pares.

3. Trucar-los abans de preparar el sopar

Si et toca preparar el sopar truca els sogres per conèixer les possibles al·lèrgies o intoleràncies alimentàries que puguin tenir tant ella com el seu marit. Assegura't de si els agrada l'alcohol o són abstemis per tenir controlada la beguda que proposaràs. De rebot, causaràs una bona impressió perquè notaran que et preocupes per ells. A més, moltes vegades els fills s'obliden de les al·lèrgies dels pares, i no volem que ningú pateixi cap contratemps.

4. Si no saps cuinar, truca un càtering

En el cas que tinguis una sogra amb un nivell culinari excel·lent, serà difícil igualar el seu llistó. Si realment tens habilitat a la cuina, endavant. Però ni se t'acudeixi dependre de la teva creativitat ni provis experiments si no en saps prou. És millor trucar un càtering.

5. Sorprèn-los amb algun menjar especial

És bo que mostris una mica com ets des dels aliments. Com que et volen conèixer, guanyaràs molts punts si els sorprens. Si no tens un tema de conversació, el fet de tenir un tipus de menjar més especial, sigui de creació pròpia o no, et generarà una aura molt positiva. I, evidentment, moltes postres, que sempre ho arreglen tot.

És important conèixer si els teus sogres beuen alcohol o no.

Brindis en un sopar familiar.

6. Els sogres, un a cada costat

Pel que fa a la situació dels quatre participants del sopar, és recomanable que tinguis a la parella enfront i els sogres als costats. En cas de tenir-los davant es podria generar una sensació d'interrogatori que acabaria sent incòmode tant per un bàndol com per l'altre.

7. Informalitat planificada

Preparem les postres? O deixem que les portin? I què fem amb el vi? Són alguns dels dubtes que poden sorgir. Per això és important tenir alguna cosa preparada per si de cas, una ampolla o unes postres, perquè no seria estrany que ells no portessin res i no volem trobar-nos en la situació en la qual no tens postres ni vi.

Ho tindràs tot planificat encara que facis veure que és un sopar informal. Pots inclús recrear la situació prèviament amb la teva parella i fer com una mena d'assaig de l'esdeveniment. Una opció per relaxar l'ambient és, abans de seure a sopar, fer un aperitiu a peu dret. Amb una copeta a la mà, amb menjar per picar, i al cap d'una estona seiem tots a sopar.

8. Menjar que no embruti

Compte amb el menjar que cuines. Res de pollastre, espaguetis o altres plats amb els quals som propensos a tacar-nos i a deixar restes al plat. Queda lleig. Alternatives com el gaspatxo, alguna crema o aperitius més senzills són molt més recomanables.

9. Bona gestió dels tàpers

Què s'ha de fer si sobra menjar? Si te'l demanen, és símbol que has triomfat. El sopar ha sigut d'excel·lent. Però, en cas que no prenguin ells la iniciativa, si saps del tot que els ha agradat el menjar, pots proposar-ho tu. I, amb les postres, sobretot amb els pastissos, sempre podeu preguntar si volen endur-se les restes.

10. Arregla't

Llevat que els teus sogres siguin fitness, oblida't d'acudir a la fita amb xandall o similars. És una qüestió de respecte. És preferible anar massa arreglat. Tot i això, pregunta a la teva parella com aniran ells. Si van amb americana i vestit, aneu-hi vosaltres també. Això sí, ni parlar-ne d'anar conjuntats amb la parella.