Enlaces accesibilidad
Sector bancari

El president del BBVA defensa l'OPA al Sabadell "per les pimes i per Catalunya"

  • Carlos Torres reitera que l'oferta del banc és "molt atractiva" pels accionistes del Sabadell i confia en poder-los convèncer
  • Manté les condicions de l'OPA i nega que l'operació impliqui una reducció de la competència i una reducció del crèdit

Per
Carlos Torres a Matins Esade (ACN | Maria Asmarat)
Carlos Torres a Matins Esade (ACN | Maria Asmarat)

El president del BBVA, Carlos Torres, ha estat aquest dimarts a Barcelona en els Matins Esade on ha defensat de nou l'OPA al banc Sabadell. Torres confia en poder convèncer als accionistes del banc català perquè considera que l'oferta de compra és "molt atractiva".

Davant les recriminacions d'alguns accionistes del Sabadell presents entre el públic, Torres ha defensat que l'OPA del BBVA no és hostil i que vol "potenciar les bondats de la gestió del Sabadell". A més a més, ha negat una possible reducció de la mida del banc català després de l'adquisició. "Quin sentit tindria que volguéssim integrar-nos amb el Sabadell per després reduir la seva mida?", ha qüestionat Torres.

El President del BBVA defensa l'opa al banc Sabadell i alerta dels riscos del fracàs

Torres també ha manifestat la voluntat del BBVA en continuar el seu creixement en territori català. En paraules seves, "és una aposta per les pimes i per Catalunya". Precisament, ha posat d'exemple el treball del banc amb les petites i mitjanes empreses. El president del BBVA ha destacat l'atractiu i el potencial de l'economia a Catalunya i ha assegurat el seu "fort compromís en acompanyar la societat catalana".

5 mesos d'OPA hostil

L'OPA hostil del BBVA envers el Sabadell es va iniciar el passat mes de maig amb una oferta d'una acció de nova emissió per cada 4,83 accions del Sabadell, uns dies després que el consell d'administració rebutgés la venda. Des d'aleshores, els accionistes del BBVA han avalat la compra i el Banc Central Europeu també li ha donat el vistiplau. Ara falta que es pronunciïn la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Finalment, els accionistes del Sabadell són els que hauran de decidir. Tot i així, el govern central ja va avisar que té la última paraula i des d'un inici s'ha mostrat contrari a aquesta operació.