Enlaces accesibilidad

Com podem evitar les estafes per WhatsApp?

  • Sorgeix una nova estafa digital que consisteix a suplantar la identitat per demanar diners als contactes de WhatsApp
  • A 'L'Altaveu', la periodista Júlia Torramadé explica com evitar-ho pas a pas

Per
L'altaveu - Nova estafa de WhatsApp

Gràcies a la intel·ligència artificial es poden clonar veus i els ciberdelinqüents en treuen benefici a través d'estafes telefòniques. Si vols evitar que t'estafin, no només a tu sinó també als teus contactes, l'eina més útil és la doble verificació. En el cas de WhatsApp, es pot activar molt fàcilment. La periodista Júlia Torramadé explica el procés pas a pas a 'L'Altaveu'.

1. Obre l'aplicació WhatsApp

Obre el teu dispositiu i entra a l'aplicació del WhatsApp. Veuràs que se't mostra la pantalla principal de l'aplicatiu, on trobaràs en primer terme els darrers xats o aquells que tinguis fixats.

2. Clica a configuració

El següent pas és accedir a l'apartat de 'Configuració'. En cas que el teu mòbil sigui Android, ho trobaràs a la part superior dreta, als tres puntets, on clicant se't mostrarà un desplegable en el qual hauràs de seleccionar 'Ajustes'. En cas que utilitzis iOS, trobaràs l'opció directament a la part inferior dreta.

El primer pas és clicar l'apartat de configuració.

Explicació a 'L'Altaveu' del pas a pas per activar la doble autenticació.

3. Clica a 'Compte'

Un cop estiguis a l'apartat de 'Configuració', has de seleccionar la pestanya 'Compte'. En els dispositius Android, la trobaràs a la part superior de la pantalla, just a sota de la fotografia, nom i estat del teu perfil. En el cas dels aparells d'Apple es troba al bell mig de la pantalla, és la sisena opció de les que hi ha sota la informació del perfil.

El segon pas és clicar a 'Compte'.

Explicació a 'L'Altaveu' del pas a pas per activar la doble autenticació.

4. Clica a 'Verificació en dos passos'

Dins de l'apartat 'Compte' hem de cercar la pestanya 'Verificació en dos passos'. Als dispositius Android és la quarta opció que hi ha al panell. En cas que tinguis iOS, és la segona opció que hi ha en aquest apartat.

El tercer pas és clicar a 'Verificació en dos passos'.

Explicació a 'L'Altaveu' del pas a pas per activar la doble autenticació.

5. Clica a 'Activa'

Un cop estiguis a la secció 'Verificació en dos passos' hauràs de clicar allà on posa 'Activa'. Si tens Android, trobaràs aquesta funcionalitat a la part inferior central de la pantalla, ressaltat en verd i amb lletres blanques. En canvi, si utilitzes Apple, ho trobaràs en lletres verdes just a sota d'unes línies de text, arrambat a l'esquerra i a prop de la part central de la pantalla.

El quart pas és activar la 'Verificació en dos passos'.

Explicació a 'L'Altaveu' del pas a pas per activar la doble autenticació.

6. Crea un PIN

Després d'activar la 'Verificació en dos passos', el dispositiu et demanarà que generis un PIN de 6 dígits que puguis recordar. Si ets d'aquelles persones que s'oblida fàcilment de les contrasenyes, és recomanable que l'anotis a mà en alguna llibreta on tu només puguis tenir accés.

El darrer pas és crear un PIN que puguis recordar.

Explicació a 'L'Altaveu' del pas a pas per activar la doble autenticació.

Aquest PIN permetrà verificar que la persona que hi ha darrere és la propietària i no qualsevol intrús. Després de crear el PIN, l'aplicació t'enviarà un correu electrònic que confirmarà el procés i, per tant, ja tindràs un WhatsApp segur i protegit.