Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Alfred Bosch: "Oriol Junqueras no és la nostra carta guanyadora"

  • Bosch presenta la candidatura Foc Nou per liderar ERC amb diferències estratègiques respecte Oriol Junqueras i Marta Rovira
  • Critica el pacte d'investidura per fer president a Salvador Illa i la guerra bruta interna i exigeix un pas al costat a l'expresident d'Esquerra

Per
Cafè d'idees - Alfred Bosch: "Oriol Junqueras no és la nostra carta guanyadora"

L'exconseller i impulsor de la candidatura Foc Nou per liderar Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Alfred Bosch, veu diferències estratègiques i d'estil entre ell i l'expresident republicà: "Junqueras pensa el que diu, i jo dic el que penso". En una entrevista en el Cafè d'Idees, Bosch critica les decisions preses pel partit en els últims anys i responsabilitza a la direcció de la "patacada electoral" i de la guerra bruta interna. "Oriol Junqueras no és la nostra carta guanyadora", ha assegurat Bosch i, per aquest motiu, li demana que faci un "pas al costat".

Foc Nou és una de les quatre candidatures que es presenten al Congrés d'Esquerra el pròxim 30 de novembre. Per Bosch, la direcció ha "regalat les ensenyes d'Esquerra" i critica que la causa independentista i el concepte de república catalana estigui més associat a la formació de Carles Puigdemont.

L'exconseller defensa que a Esquerra hi ha molta gent que continua defensant l'independentisme i que discrepen amb la direcció. Per Bosch, el principal exemple és la consulta interna per aprovar el pacte d'investidura de Salvador Illa on prop de la meitat s'hi va oposar.

A més, creu que l'acord de finançament acordat amb el PSC no es complirà. Si guanya la seva candidatura, demanaran als socialistes que "acceptin el concepte de l'autodeterminació de Catalunya".

Pel candidat de Foc Nou, les altres candidatures són continuistes amb el lideratge dels últims anys. "S'ha de fer un cop de timó perquè anem a la deriva", assenyala Bosch.

Sobre l'estructura B d'Esquerra, l'exconseller demana que la direcció assumeixi les responsabilitats de manera solidària, i ho qualifica de molt greu tant si ho sabien com si no. "El president del partit ha de respondre d'això, i la secretària general també", ha indicat Bosch. Pel candidat, tota aquesta situació està embrutant la imatge del partit.

També ha fet un reconeixement a Oriol Junqueras pel lideratge en tots aquests anys, però li ha demanat que es retiri per conservar el seu llegat. "Perquè no m'agradaria que això es perdés o s'invertís, seria bo un respir", li ha aconsellat.

En cas que la seva proposta no arribi a segona volta de les eleccions internes, Bosch no avança a quina donaria suport de les dues candidatures finalistes.