Enlaces accesibilidad

Mossos i Guàrdia Urbana actuaran conjuntament contra la multireincidència i els narcopisos a Barcelona

  • S'engegarà un dispositiu permanent de 120 agents, 60 per cada cos policial
  • La local barcelonina disposarà d'accés a les dades d'identificació dactilar i la policia catalana a les càmeres de vigilància de la ciutat comtal

Per
Generalitat i Ajuntament de Barcelona acorden un sistema conjunt per combatre la inseguretat.
Generalitat i Ajuntament de Barcelona acorden un sistema conjunt per combatre la inseguretat.

Els delictes a Catalunya, i en especial a Barcelona, s'estan convertint en una sintonia cada cop més usual. Ja fa temps que l'alcalde de la ciutat comtal, Jaume Collboni, persegueix els reincidents i demana prendre mesures i, fins i tot, canviant la legislació.

De fet, últimament s'ha constatat un augment considerat d'armes blanques i la falta de menys d'una setmana per a les Festes de la Mercè té preocupat l'Ajuntament.

Una inquietud que ha estat traslladada a la Generalitat. Aquest dimecres el govern municipal s'ha reunit amb la consellera d'Interior, Núria Parlon, i ha acordat crear un sistema d'investigació conjunt per perseguir la multireincidència i els narcopisos.

Dos acords per combatre la inseguretat

S'engegarà un dispositiu permanent de 120 agents, 60 del cos de Mossos d'Esquadra i 60 de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que treballaran de forma coordinada.

A més a més, la local barcelonina tindrà accés a les dades del servei automàtic d'identificació dactilar que gestionen els Mossos, als quals autoritzarà, per la seva part, gestionar les càmeres de videovigilància pròpies.

La Mercè, reforçada amb 1.300 treballadors més

L'Ajuntament de Barcelona ha activat un dispositiu especial per a reforçar la seguretat, la convivència, la neteja i la mobilitat durant les Festes de la Mercè. Enguany, el programa inclou més de 500 activitats entre divendres i dimarts.

S'incorporaran 1.300 treballadors més de neteja i s'instal·laran 1.200 papereres. També s'obriran sis punts liles i la Guàrdia Urbana reforçarà els itineraris segurs. El metro funcionarà sense interrupció les nits de divendres 20, dissabte 21 i dilluns 23 de setembre.