Enlaces accesibilidad
Sector bancari

Accionistes minoritaris del Sabadell s'agrupen per defensar-se de l'opa del BBVA

  • Creen una associació per mantenir la independència del banc català i assegurar ser "respectats" en el procés
  • També advoquen per una política de dividends "estables i creixents"

Per
Seu del Banc Sabadell a Sant Cugat del Vallès (ACN | Albert Segura)
Seu del Banc Sabadell a Sant Cugat del Vallès (ACN | Albert Segura)

Un grup d'accionistes del banc Sabadell han registrat l'Associació d'Accionistes Minoritaris de Banc Sabadell amb el propòsit de defensar els seus interessos. L'impuls d'aquesta entitat que, coincideix amb l'opa del BBVA, es marca com a objectiu que l'operació no afecti negativament els seus interessos i s'oposa a la concentració bancària. Aquesta associació aposta perquè el Sabadell conservi la seva independència.

Els impulsors creuen que el Sabadell en solitari té un futur més atractiu pels inversors que si passen a ser "una petita part del BBVA". A més, consideran que l'absorció tampoc serà positiva per a l'economia i les empreses de Catalunya.

L'associació té la seu social en el gremi de fabricants de Sabadell, l'ubicació històrica de la primera oficina del banc. Presidida per Jordi Casas, advocat i president de la Fundació per la Indústria, també formen part de l'entitat Juan Corominas, president del consell social de la Universitat de Barcelona, l'economista Joaquim Badia, i els empresaris Juan Bril i Santiago Sauquet, entre altres.

Aquest moviment es produeix just després que el president del BBVA, Carlos Torres, comuniqués aquest dimarts que no pensa augmentar la prima de l'opa perquè l'actual oferta ja "convencerà" als accionistes de l'entitat catalana.

Assegurar que són "respectats"

El principal objectiu de l'associació és defensar-se "davant d'actuacions contràries als seus interessos" i assegurar-se que són "respectats" en aquesta opa. Així, els fundadors de l'associació aspiren a promoure amb la seva iniciativa, una "oferta financera diversa que doni suport el creixement econòmic en un entorn de lliure mercat".

Advoquen per una política de dividends "estables i creixents", i esperen que el banc minimitzi els riscos geopolítics i financers als quals altres entitats s'exposen, detallen en la seva nota, en la qual també defensen una gestió que prioritzi l'estabilitat laboral dels empleats.

El president de l'agrupació ha trucat a tots els accionistes minoritaris del banc a participar activament en l'entitat: "Estem convençuts que si s'escolta la nostra veu aconseguirem aturar aquesta operació pel bé de tots nosaltres", ha afirmat.