Enlaces accesibilidad

Barcelona viu unes Festes de la Mercè amb moltes novetats

Per
Escenari de la Mercè a la platja Bogatell
Escenari de la Mercè a la platja Bogatell

Barcelona torna a viure les Festes de la Mercè amb una programació diversa i moltes novetats al llarg dels cinc dies. La il·lustradora i escriptora Carme Solé Vendrell és la pregonera d'enguany i Casablanca, la ciutat convidada.

Unes festes marcades pel reforç policial i el control d'armes blanques per evitar casos com els d'altres anys. I també tindrà protagonisme els paraigües i les jaquetes, ja que les previsions auguren episodis de pluja.

L'Ajuntament ha volgut enguany apostar per descentralitzar els escenaris de la Mercè, que recuperen la plaça de Catalunya i incorporen noves localitzacions com el Port Olímpic i la platja de la Nova Icària.

Concerts destacats

El programa musical tornarà a ser un dels plats forts de la Mercè i al llarg dels cinc dies aplegarà un total de 130 concerts, amb artistes com Triquell, Miki Núñez, La Fúmiga, Els Catarres, Figa Flawas, Oques Grasses o Maria Jaume.

Cartell de les Festes de la Mercè 2024 | Ajuntament de Barcelona

Cartell de les Festes de la Mercè 2024 | Ajuntament de Barcelona

També hi haurà espai per la música emergent, ja que les festes acolliran els concerts del concurs Sona9 o el projecte Pedrera 3.8, un espai per al debut i la promoció dels joves creadors de la ciutat.

Castells, correfocs i el Piromusical

La cultura popular tornarà a ser l'eix central de la festa, amb cites destacades com la Trobada Internacional de Gegants, les Diades Castelleres o el Correfoc, que tindran com a epicentre la plaça de Sant Jaume. Pel que fa al Piromusical, Rosalía serà l'encarregada de dissenyar la banda sonora.

Barcelona organitza centenars d'activitats per celebrar la Mercè 2024

Mercè Arts de Carrer

El Mercè Arts de Carrer (MAC) serà una altra de les cites destacades de la Mercè, amb 300 funcions a càrrec de 75 companyies. Els espectacles es desenvoluparan en 7 espais repartits per la ciutat, com el Parc de l'estació del Nord, els espais clàssics del Castell de Montjuïc o el Palauet Albéniz o el Parc de l'Aqüeducte i el Parc de la Trinitat.

Entre les propostes més destacades del MAC s'hi troben les creacions comunitàries i de dansa urbana de la peça 'Danser Casa' dels coreògrafs Kader Attou i Mourad Merzouk al Parc de la Trinitat, l'actuació d'arts de carrer de Sergi Ots al Palau Albéniz, o l'espectacle 'Carrer 024' de Sol Picó, que tindrà lloc al Port Olímpic.

Pel que fa al circ, l'organització del festival preveu tornar a transformar el Castell de Montjuïc en l'epicentre d'aquesta especialitat, amb cites marcades com l'espectacle 'El riure, una arma de construcció massiva', dirigida per Tortell Poltrona, que convertirà l'espai en un petit camp de refugiats.