Enlaces accesibilidad

Catalunya activa l'alerta per inundacions per les intenses pluges del cap de setmana

  • S'esperen pluges intenses i abundants al litoral i prelitoral de Tarragona
  • Protecció Civil demana molta precaució per la crescuda sobtada de rius, rieres i zones inundables

Per
Activat el pla INUNCAT per pluges intenses
Activat el pla INUNCAT per pluges intenses

Protecció Civil activa el pla INUNCAT en fase d'alerta per culpa de l'episodi de pluges generalitzades que estan afectant Catalunya. Es preveu un cap de setmana plujós amb tempestes locals fortes en punts concrets del territori. S'anticipa que els punts més afectats seran les zones del litoral, més concretament del centre cap al sud del territori, a les Terres de l'Ebre i el Tarragonès. De cara a dissabte s'afegiran nous punts al mapa, com és l'exemple del Prepirineu i el Pirineu.

Álvaro González, cap de Servei d'Implantació de Protecció Civil avisa que el pla INUNCAT està activat per tot el cap de setmana. En principi, els xàfecs han de disminuir el dissabte, sobretot a partir del migdia.

Les pluges deixen grans acumulacions d'aigua, com és el cas de l'Hospitalet de l'Infant, on han caigut, de moment, 60 litres per metre quadrat i podrien arribar als 100 al final del dia.

Risc de riuades

Quan es produeixen aquests fenòmens de pluges intenses i tan locals es poden produir crescudes de rius i rieres, que tenen la força per escombrar vehicles, contenidors o mobiliari urbà.

És per això que Protecció Civil recomana reduir la mobilitat en zones que puguin ser inundables i evitar activitats en zones a l'aire lliure que puguin ser perilloses.

Afectacions a La Mercè i Santa Tecla

Aquest cap de setmana coincideix amb dos esdeveniments importants: les festes de La Mercè i les festes de Santa Tecla de Tarragona. Protecció Civil avisa augmentar la precaució amb els vehicles, sobretot divendres que és quan es preveuen més pluges.

Divendres de pluges intenses, amb més de 60 litres per metre quadrat

Una tardor més calorosa

Aquest cap de setmana, el diumenge, es canvia oficialment d'estació i entrem a la tardor. L'Agència Estatal de Meteorologia preveu que serà una tardor una mica més càlida que la mitjana amb precipitacions normals. I això, després d'un estiu dels més càlids i poc humit a Catalunya. Per aquest motiu, fins al 31 d'agost la situació encara es considerava de sequera intensa.