Enlaces accesibilidad
MINUT A MINUT

Notícies a Catalunya, en directe avui 20 de setembre del 2024 | Tallada la circulació a l'R3 entre Mollet i Parets del Vallès per la presència d'un cadàver a la zona de vies

  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Notícies avui a Catalunya, 12 abril 2023. Segueix a RTVE Notícies les notícies més destacades
RTVE Notícies - Segueix les notícies més destacades RTVE Catalunya

L'actualitat d'aquest divendres passa per les compareixences dels consellers al Parlament. Menor explica les línies d'actuació del Departament d'Igualtat i Feminisme al Parlament. Després serà el torn del conseller d’Unió Europea i Acció Exterior, Jaume Duch, a la Comissió del Parlament.

L'Hospital Vall d'Hebron posa en marxa 'A l'hospital també juguem', un projecte per promoure el joc en pacients amb diversitat funcional. I comencen les Festes de la Mercè amb el pregó i els primers concerts a la platja del Bogatell.

L'actualitat a Catalunya, 20 de setembre de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 11:05

    Accionistes del Sabadell creen una associació per defensar els seus interessos enmig de l'opa del BBVA. 

     

    Un grup d'accionistes del banc Sabadell han registrat l'Associació d'Accionistes Minoritaris de Banc Sabadell amb el propòsit de defensar els seus interessos. L'impuls d'aquesta entitat que, coincideix amb l'opa del BBVA, es marca com a objectiu que l'operació no afecti negativament els seus interessos i s'oposa a la concentració bancària. Aquesta associació aposta perquè el Sabadell conservi la seva independència i es mantingui una política de dividends estables i creixents. 

  • 10:53

    Menor anuncia la creació d'un servei d'atenció a víctimes de ciberviolència masclista a principis de l'any que ve

     

    La consellera d'Igualtat i Feminisme, Eva Menor, ha anunciat aquest divendres que a principis de l'any que ve es crearà un servei d'atenció a víctimes de ciberviolència masclista, especialment adreçat a joves. En la primera compareixença en la comissió d'Igualtat i Feminisme al Parlament, Menor ha detallat que es tractarà d'un "servei propi d'atenció directa" en el qual s'oferirà a les víctimes suport legal i psicològic i que també en formaran part enginyers. D'altra banda, Menor ha manifestat la voluntat d'impulsar un pacte nacional contra els discursos d'odi i un pla integral contra els extremismes que estableixi "sistemes d'alerta" davant possibles radicalitzacions i poder "anticipar qualsevol forma d'injustícia", ha dit.

  • 10:00

    Batlle envia un missatge de tranquil·litat perquè Barcelona és "segura" i fa una crida a gaudir de la Mercè

     

    El tinent de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha enviat un missatge de tranquil·litat i ha assegurat que Barcelona és "una ciutat segura" on les agressions amb arma blanca es poden produir "esporàdicament". Per tot plegat, ha fet una crida "a gaudir" de les festes de la Mercè i ha considerat que en una festa que acabarà congregant més d'un milió de persones "és pura estadística que hi pugui haver una situació de conflicte". Per intentar prevenir-ho, ha recordat que s'intensificaran els controls preventius i aleatoris amb pales detectores de metall, per exemple en les zones on està previst que se celebrin grans concerts com la platja del Bogatell, la plaça Catalunya o la zona de les Corts.

  • 9:47

    Els mossos atrapen tres homes a Vilamalla quan acabaven de traspassar 70 quilos d'haixix d'un cotxe a un camió

     

    Els Mossos d'Esquadra han atrapat tres homes a Vilamalla (Alt Empordà) quan acabaven de traspassar 70 quilos d'haixix del maleter d'un cotxe a un camió. Els detinguts, tots ells amb antecedents, tenen entre 23 i 54 anys. Ara al seu historial hi sumen un delicte més contra la salut pública. Una patrulla de paisà els va enxampar aquest dimecres al matí, després de veure'ls en una esplanada de la carretera GI-8594 i presenciar l'intercanvi de droga, passant els paquets d'un vehicle a l'altre. Després que tornessin a enfilar la carretera, amb l'ajuda d'una altra patrulla, la policia va aconseguir aturar-los. A dins del camió van trobar 718 paquets d'haixix que pesaven 70,3 quilos. El valor de la droga al mercat negre ascendeix a 131.600 euros.

  • 9:12

    L'exercici físic intens redueix els nivells de la pitjor part del colesterol dolent, segons un estudi

     

    Un estudi ha revelat que practicar activitat física intensa permet reduir els nivells d'oxidació del colesterol LDL present a la sang, la forma més perjudicial de l'anomenat colesterol dolent. En concret, la pràctica d'uns 30 minuts al dia d'exercici té com a efecte una reducció d'entre un 8 i un 10% d'aquest colesterol LDL oxidat. Tot i això, el treball apunta que l'efecte es produeix només en homes. L'estudi l'han portat a terme un equip d'investigadors de l'Institut de Recerca de l'Hospital del Mar, de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, del CIBER de Fisiopatologia de l'Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN) i del CIBER de Malalties Cardiovasculars (CIBERCV), amb dades de l'estudi REGICOR (Registre Gironí del Cor).

  • 8:56

    Catalunya, en alerta taronja per pluges

     

    Catalunya es troba en alerta taronja per pluges, davant les previsions d'acumulacions de fins a 40 litres per m² per hora. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les pluges seran especialment intenses al litoral de Tarragona i l'alerta es mantindrà al llarg de tot el dia. Plourà fort també a la costa de Barcelona, on les acumulacions seran de fins a 20 litres per m².

  • 8:51

    ERC portarà la llei catalana de lloguers de temporada al debat de política general del Parlament

     

    El grup parlamentari d'ERC portarà una proposta de resolució al debat de política general del Parlament per "recuperar" la llei catalana de lloguers de temporada i habitacions. El debat se celebrarà del 8 al 10 d'octubre. Els republicans defensen que cal tornar a posar aquesta qüestió sobre la taula després que al maig Junts i PSC tombessin a la cambra catalana la proposta del Govern de Pere Aragonès, i després que aquesta setmana els vots de Junts impedissin tramitar al Congrés la regulació espanyola. En aquest context, ERC insta el PSC a "accelerar" la legislació catalana i també es dirigeix a Junts per demanar-li que "abandoni l'excusa competencial".

  • 8:40

    Tallada la circulació a l'R3 entre Mollet i Parets del Vallès per la presència d'un cadàver a la zona de vies

     

    La circulació de trens de l'R3 es troba interrompuda entre les estacions de Mollet i Parets del Vallès (Vallès Oriental) per la presència d'un cadàver a la zona de vies, segons ha informat Renfe. La companyia està gestionant servei alternatiu per carretera en el tram afectat. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat.

  • 8:29

    La delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran treballarà per adaptar les polítiques a la realitat de la regió

     

    La delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Sílvia Romero, vol convertir la delegació en un organisme més "eficient, efectiu i útil". Entre els principals reptes que s'ha marcat destaca adaptar les polítiques que es facin a la realitat d'aquestes comarques i vetllar perquè "no perjudiquin" a cap municipi, per petit que sigui. Conscient de les dificultats de mobilitat entre les diferents comarques del Pirineu, Romero ha dit que "cal articular millor" aquesta mobilitat i ha recordat que l'assignatura pendent és la millora de l'N-260 en determinats punts. La delegada, experta en català, ha declarat que “es posaran totes les eines per revertir la situació de l'aranès”, amb un ús social "molt feble" i una situació "molt més que preocupant".

  • 8:12

    Condemnen un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona per cobrar multes de trànsit i quedar-se l'import

     

    L'Audiència de Tarragona ha condemnat un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona per un delicte continuat d'infidelitat en la custòdia de documents i un delicte continuat de malversació de cabals públics. L'acusat es quedava l'import de les multes de trànsit que imposava, sobretot a conductors estrangers, els quals pagaven en efectiu. Les parts han arribat a un acord i s'ha decidit suspendre el seu ingrés a presó durant els dos anys que se l'imputaven amb la condició que no cometi cap delicte durant aquest temps. Tot i això, haurà de pagar una multa de cinc euros diaris durant tretze mesos, indemnitzar l'Ajuntament amb 600 euros i no podrà ocupar un càrrec públic durant tres anys i nou mesos.

  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat del més destacat d'aquest divendres 20 de setembre. 

     

    Consulta aquí les notícies més destacades d'ahir.