Ofertes de feina falses o el mètode del fill amb problemes: delictes que combat la policia
- La Policia Nacional deté 11 persones a la província de Girona per sostreure 62.000 euros amb estafes online
- Els delinqüents utilitzen enllaços fraudulents que dirigeixen a les víctimes a pàgines que simulen ser la seva entitat bancària
Els ciberdelinqüents utilitzen cada vegada tècniques més diverses per aconseguir sostreure diners a les seves víctimes. Una de les més populars és la coneguda com a "mètode del fill amb problemes". Un número desconegut envia un missatge a la víctima fent-se passar pel seu fill o filla i que necessita una transferència urgent per resoldre alguna mena de problema.
Una altra ciberestafa consisteix a difondre a través de xarxes socials una suposada oferta laboral. A la víctima interessada en la feina se li demana un import per poder gestionar les seves dades. En aquest cas, també es pot complementar amb un enllaç fraudulent que redirigia a la víctima que hi accedia a una pàgina web que simulava ser la seva entitat bancària i on li sol·licitaven les claus i contrasenyes. Després els delinqüents podien fer totes les transferències que volguessin a altres comptes.
La policia deté a 11 persones per ciberestafes a Girona
El mètode del fill amb problemes i les ofertes de feina falses són dues de les ciberestafes que haurien realitzat 11 persones detingudes aquest divendres per la Policia Nacional a diferents localitats de Girona. Els autors són residents a Celrà, Caldes de Malavella, Salt, L'Escala, Sant Pere Pescador, Les Planes d'Hostoles, Girona i Olot. A partir d'aquests mètodes rebien als seus comptes els diners defraudats i ho retiraven ràpidament per intentar eliminar el rastre.
En total haurien estafat a 24 víctimes de diversos punts d'Espanya una quantitat que s'eleva als 62.000€. Les persones afectades haurien perdut entre 700 i 5000 euros.
La Policia Nacional recomana tenir cura davant de qualsevol missatge sospitós, ja sigui d'una entitat bancària o d'un suposat familiar. El cos recorda que els bancs mai sol·liciten les claus o contrasenyes fora de la seva aplicació oficial.