Enlaces accesibilidad

Marta Rovira fa autocrítica a dos mesos del congrés d'ERC

  • La secretària general dels republicans es compromet a "depurar responsabilitats fins al final" per "errors garrafals i fallides ètiques i morals"
  • Rovira fa una crida a la unitat del partit citant els noms de les 4 candidatures que lluitaran pel lideratge al congrés de novembre

Per
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, intervé davant del Consell Nacional
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, intervé davant del Consell Nacional Andreu Dalmau (EFE)

La secretària general d'ERC, Marta Rovira planteja el congrés del novembre com una "oportunitat" per "repensar" el partit. En l'últim Consell Nacional de la formació abans del congrés ue se celebrarà al novembre, Rovira ha fet una certa autocrítica amb la gestió duta a terme en els últims temps. "Cal repensar ERC des del reconeixement dels èxits aconseguits i de la feina ben feta, però també davant dels errors garrafals, les fallides ètiques i morals, i els protocols interns que no han funcionat", ha admès.

Tot i no citar directament la polèmica dels cartells contra Maragall, la secretària general dels republicans s'ha compromès a acabar de "depurar responsabilitats" fins al final. "La direcció d'avui hi contribuirà", ha volgut deixar clar Rovira.

Sobre la cita de finals de novembre, Marta Rovira creu que és "una oportunitat no per a cadascun de nosaltres sinó pel projecte comú d'Esquerra", i ha reclamat un "debat d'idees" sincer durant el qual es pugui "parlar de tot", de manera que el partit en sorti reforçat ideològica i èticament. La crida a la unitat l'ha volgut fer evident citant en un mateix fragment del discurs els noms de les 4 candidatures que es presenten al congrés per liderar el partit: Foc Nou, Militància Decidim, Nova Esquerra Nacional i Recuperem ERC-Col·lectiu Primer d'Octubre.