Enlaces accesibilidad
Debat sobre el finançament

Salvador Illa garanteix que Catalunya continuarà sent solidària

  • El president de la Generalitat rebutja lliçons dels que "baixant impostos reclamen més recursos"
  • Illa no promet "miracles" però sí "fer feina" per retornar el lideratge de Catalunya a l'Estat

Per
El president de la Generalitat, Salvador Illa, a punt d'intervenir a la Festa de la Rosa del PSC
El president de la Generalitat, Salvador Illa, a punt d'intervenir a la Festa de la Rosa del PSC Lorena Sopena (Europa Press)

Salvador Illa avisa que no acceptarà "lliçons d'aquells que, abaixant impostos, reclamen més recursos", i promet defensar el finançament singular "amb respecte però convicció" davant la resta de comunitats. Ho ha assegurat aquest diumenge a la Pineda de Gavà, en la seva primera Festa de la Rosa del PSC com a president de la Generalitat. Les condicions meteorològiques han aigualit la celebració socialista i ha impedit la presència del president espanyol, Pedro Sánchez, que tenia previst intervenir-hi poques hores abans d'agafar l'avió rumb a Nova York per participar a l'Assemblea General de les Nacions Unides.

Salvador Illa rebutja lliçons de solidaritat des de fora de Catalunya

En la seva intervenció davant de 10.000 militants socialistes, segons el partit, Salvador Illa ha volgut deixar clar el seu "compromís amb els acords que han fet possible" la seva investidura, en particular el finançament singular pactat amb ERC. I al mateix temps ha reiterat el "compromís amb la solidaritat" entre comunitats autònomes.

En aquest punt, el president de la Generalitat ha carregat contra els dirigents del PP com Isabel Díaz Ayuso, que han censurat el finançament singular. "Som poc de donar lliçons, però tampoc ens les donaran aquells que, abaixant impostos, reclamen més recursos. Això no és solidaritat, això és una altra cosa", ha criticat.

El primer secretari del PSC ha assegurat que el seu Govern estarà "present a tots els organismes de decisió possibles", i que aniran amb la resta de territoris "a defensar el nostre model, amb respecte però amb convicció". Com ja ha fet en anteriors intervencions, Illa ha reivindicat que "Catalunya ha tornat" i que ho ha fet "per a millorar Espanya", amb la voluntat de tornar a ser "el motor econòmic d'Espanya".

En aquesta línia, ha defensat també el seu "compromís clar per millorar Espanya" i ha retret que "haurien d'alegrar-se'n aquells que volen que continuem formant part d'Espanya i sembla que alguns s'han posat nerviosos".

El president de la Generalitat s'ha mostrat orgullós de l'equip que l'acompanya en el Govern amb el qual s'ha compromès a treballar per situar els serveis públics en un nivell d'excel·lència i sense grans estridències. "No farem miracles, però farem feina", ha dit. En aquest context, Illa s'ha fixat com a objectiu una "triple revolució": "La revolució del bon govern, la revolució de la normalitat i la revolució del respecte i l'educació".