Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Daniel Sirera: "El problema no és la immigració, són els immigrants que cometen delictes"

  • El regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona critica la falta de seguretat a la ciutat i demana més recursos policials
  • Sirera reivindica la seva força per "alliberar el colauisme" i adverteix a Collboni sobre l'entrada dels comuns al govern municipal

Per
Cafè d'idees - Sirera: "El problema no és la immigració, són els immigrants que cometen delictes"

El regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, s'ha mostrat molt crític amb relació a la seguretat a la ciutat. "Hi ha carrers del Raval on la Guàrdia Urbana no vol entrar", ha assegurat en una entrevista al Cafè d'Idees. Per Sirera, la solució és incrementar el nombre d'agents de la Guàrdia Urbana i de Mossos d'Esquadra patrullant als carrers, així com més càmeres de seguretat i modificar la llei per castigar amb més duresa la multirreincidència.

El líder popular defensa que la immigració és positiva, però creu que la multirreincidència de persones en situació irregular preocupa a la ciutadania. "El principal problema no és la immigració, són els immigrants que cometen delictes", afirma Sirera. En la seva opinió: "Quan una persona ha comès dos delictes, o va a la presó o si està en situació irregular, ha de ser expulsat de manera immediata".

Sobre la política municipal, Sirera ha criticat a l'alcalde Jaume Collboni a qui li demana més diàleg amb la resta de grups polítics. "Té una forma de fer i de ser poc de l'esperit de Barcelona", qualifica el regidor del PP. En aquesta línia, ha reivindicat la seva força per "alliberar la ciutat del colauisme" , però ha advertit a Collboni de no permetre que els Comuns entrin al govern municipal, als qui acusa de la falta de seguretat a Barcelona.

Pel que fa a la política catalana, Sirera s'ha mostrat contrari a negociar de manera bilateral el finançament de Catalunya i insta al govern de Salvador Illa a fer-ho en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera. El regidor considera que trenca "la solidaritat entre totes les comunitats autònomes".

No obstant això, Sirera valora positivament certes actuacions de Salvador Illa com haver rebut al Rei d'Espanya o haver col·locat de nou la bandera espanyola. A la vegada que li demana una baixada d'impostos en comptes de gastar-se els diners públics en "publicitat institucional o ambaixades que no serveixen per res".

El líder de la formació popular a Barcelona creu que el suport al seu partit està creixent a la ciutat i que poden resultar claus en les pròximes eleccions. "El Partit Popular pujarà, serà decisiu i entrarem al govern municipal", pronostica Sirera. Sense aclarar amb qui governaria, el regidor no ha descartat poder-ho fer amb Junts.