Així és l'exposició immersiva a Barcelona que ret homenatge a l'autor francès Jules Verne
- El director artístic del Centre d'Arts Digitals Ideal Barcelona, Jordi Sellas, presenta a 'Punts de Vista' la mostra 'Jules Verne 200'
- L'escriptor francès va influenciar una gran quantitat d'artistes al llarg dels segles XX i XXI
El món literari de Jules Verne aterra al plató de 'Punts de vista' de la mà del director artístic del Centre d'Arts Digitals Ideal Barcelona i de l'estudi Layers of Reality, Jordi Sellas. Acompanyar fer la volta al món en 80 dies amb Phileas Fogg, acompanyar al professor Lidenbrock al centre de la terra o viatjar a les profunditats del mar a bord del Nautilus ara és més possible gràcies a l'exposició immersiva 'Jules Verne 200'.
“El món acadèmic literari l'ha considerat sempre com un autor menor“
A 'Punts de Vista' Jordi Sellas explica que Jules Verne mai va ser membre de l'Acadèmia de les Lletres Franceses. "El món acadèmic literari l'ha considerat sempre com un autor menor, un autor destinat al públic jove quan realment no ho és", expressa.
A més, el responsable de l'exposició assegura que, tot i que Jules Verne és un autor del segle XIX, la seva influència arriba als segles XX i XXI, a tota mena d'artistes i d'àmbits. "A nosaltres ens agrada el triangle d'art, ciència i tecnologia i Verne surt a totes les travesses", comparteix.
El director artístic d'Ideal Barcelona explica que, fa cinc anys, quan van obrir l'espai, no estaven preparats per abordar una exposició de Jules Verne com aquesta: "És literatura, estem parlant d'una cosa infinita. No és el mateix animar pintures que recrear el centre de la Terra o recrear la Lluna. Era un repte tecnològic". El francès va escriure més d'un centenar d'obres i va crear tot un univers literari.
Viatjar a través de la literatura
El 1928, Jules Verne va néixer a Nantes, una ciutat amb un gran riu i un port que s'obria al món. El seu somni era navegar, però el seu pare el va obligar a estudiar dret a París, mentre que el seu germà petit sí que va ser mariner i viatjava per tot el món. "Ell va trobar una altra manera de viatjar: viatjar a través de la literatura i de les històries i això és meravellós", relata Jordi Sellas.
Sellas explica que, quan escrivia, Verne es documentava molt bé. A casa seva, tenia una biblioteca gegant, estava subscrit a totes les revistes de ciència del moment i disposava de molts plànols i mapes. "Encara s'estaven descobrint molts territoris de la Terra", diu. "Ell tenia un gran planisferi, on marcava amb petites agulles els llocs on passaven les seves novel·les", afegeix.
Aquesta experiència immersiva sobre literatura i ciència que ret homenatge a l'autor es va estrenar mundialment aquest 19 de setembre a l'espai Ideal Barcelona.