Enlaces accesibilidad
Seguretat pública

Festes de Santa Tecla a Tarragona sense armes blanques

  • Operatiu policial per evitar la tinença d'armes blanques durant les festes genera un "efecte dissuasiu"
  • Els controls contra les navalles es converteix en una prioritat per la seguretat pública

Per
Els agents dels Mossos escorcollen un jove a les festes de Santa tecla (ACN | Anna Ferràs)
Els agents dels Mossos escorcollen un jove a les festes de Santa tecla (ACN | Anna Ferràs)

En les festes de Santa Tecla a Tarragona s'ha desplegat un operatiu policial per evitar la tinença d'armes blanques. Els Mossos d'Esquadra han desplegat més de cinquanta dotacions cada nit i s'han habilitat punts per identificar i escorcollar a les persones de manera aleatòria. Ho han fet utilitzant pales de detecció de metalls.

El sotsinspector Jordi Colomé, cap de torn operatiu regional del Camp de Tarragona, assegura que aquest desplegament té un "efecte dissuasiu". En els controls no s'ha trobat a cap persona portant una arma blanca.

Controls antinavalles a La Mercè

La persecució contra la tinença d'armes blanques també s'ha dut a terme aquest cap de setmana a Barcelona durant les festes de La Mercè. Interior i Ajuntament de Barcelona han reforçat la presència d'agents amb 5000 efectius en aquestes festivitats per evitar els apunyalaments i les baralles produïdes en anys anteriors. Precisament, un agent dels Mossos d'Esquadra de paisà ha estat ferit amb una ganivetada aquest dilluns de matinada en la Rambla del Raval. Tot i això, el balanç de moment és positiu i s'ha aconseguit reduir el nombre de delictes comesos en aquests tres dies de festes.