Enlaces accesibilidad
Sector immobiliari

El congrés 'The District' inaugura una nova edició entre protestes

  • En tres dies reunirà a 12.000 congressistes per crear noves oportunitats de negoci
  • Manifestants pel dret a l'habitatge han protestat contra aquesta cita del sector immobiliari

Per
La fira The District a Barcelona (ACN | Lluís Sibils)
La fira The District a Barcelona (ACN | Lluís Sibils)

El sector immobiliari internacional es cita al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona des del 25 fins al 27 de setembre. El congrés "The District" inaugura una nova edició, la tercera, amb l'objectiu de reunir als principals actors i guiar als inversors en les operacions per l'any vinent.

En el congrés d'enguany hi participen 12.000 congressistes de prop de 300 firmes. Aquí se citen fons d'inversió, fons sobirans, bancs, socimis, grans tenidors, promotors, consultores, gestors de propietats i administracions. Un escenari on els organitzadors esperen que permeti crear noves oportunitats de negoci i tancar transaccions entre els participants.

The District reuneix les principals firmes i fons de capital del sector immobiliari

The District 2024 compta amb dos convidats especials: l'Aràbia Saudí i la Comunitat de Madrid. El país àrab pels seus projectes immobiliaris i l'oportunitat d'inversió que representa. Per la seva banda, la regió madrilenya es destaca pels organitzadors com un territori que ofereix estabilitat al sector.

Protestes en defensa el dret a l'habitatge

Com en edicions anteriors, el congrés immobiliari ha despertat protestes d'entitats en defensa del dret a l'habitatge. A la inauguració d'aquest dimecres, manifestants han interromput la línia 1 del metro i els Ferrocarrils Catalans. Prop d'un centenar de persones han protestat des de l'entrada del congrés a la plaça Europa de L'Hospitalet de Llobregat. Ho han fet amb pancartes contra els desnonaments i amb crítiques contra l'especulació immobiliària.

Alguns dels manifestants, vestits amb impermeables i portant màsqueres, tenien previst llançar pintura en pols als congressistes tal com va succeir en l'edició de l'any passat, però un cordó policial els hi ha impedit. Tot i això, han llançat la pintura contra els agents dels Mossos d'Esquadra i s'han produit càrregues policials.