Enlaces accesibilidad
MINUT A MINUT

Notícies a Catalunya, en directe avui 27 de setembre del 2024 | Presó provisional sense fiança pels 3 detinguts del doble crim a Girona

  • Internament pel quart detingut i menor d'edat pel doble assassinat al barri de la Font de la Pòlvora de la revetlla de Sant Joan
  • La CGT i sindicats d'estudiants han convocat vaga per aquest divendres per rebutjar l'acció militar d'Israel sobre Gaza
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Notícies avui a Catalunya, 12 abril 2023. Segueix a RTVE Notícies les notícies més destacades
RTVE Notícies - Segueix les notícies més destacades RTVE Catalunya

L'actualitat d'aquest divendres passa per la decisió del Jutjat nº3 de Girona que acorda presó provisional per tres dels quatre detinguts pel doble assassinat el passat 23 de juny a Girona.

L'actualitat a Catalunya, 27 de setembre de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 09:55

    Catalunya celebra la Nit de la Recerca amb més de 300 activitats científiques

     

    La Unió Europea promou a 400 ciutats del continent la celebració simultània aquest divendres de la Nit de la Recerca, un esdeveniment científic únic per les seves dimensions en el sector de la divulgació científica. Catalunya també en forma part. És el projecte de la Research Night i Catalunya ho viurà a cada demarcació a través dels seus CaixaForum i a Barcelona també al Museu de la Ciència, CosmoCaixa amb tallers, demostracions en directe, projeccions o xerrades d'investigadors, destinats a infants i adults de manera gratuïta. El públic podrà gaudir de més de 300 activitats per tot el territori. 

    Catalunya celebra la Nit de la Recerca amb més de 300 activitats científiques | Informa: Agnes Batlle
    rtve Catalunya celebra la Nit de la Recerca amb més de 300 activitats científiques | Informa: Agnes Batlle
  • 9:45

    Revolta Pagesa demana solucions "estructurals" per l'augment de robatoris als camps

    Aquest divendres al matí s'han concentrat una desena de tractors davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Reus i han tallat un dels carrils de la via per reclamar un canvi. Els pagesos demanen una solució a les organitzacions polítiques i a les administracions per parar els robatoris als conreus que pateixen des de fa anys.

    "La gent gran diu que no ho havien vist mai a aquest nivell de robatoris, roben des de collites, maquinària i eines, és inviable", ha afirmat Ramon Rojo, delegat del Camp de Tarragona de Revolta Pagesa. Per això, volen aconseguir fer un canvi a les lleis perquè robar tingui més conseqüències per als lladres i que la policia tingui més recursos per a poder detindre'ls. 

  • 9:30

    La inflació es modera fins a l'1,5% en el mes de setembre

    La dada avançada de la inflació no se situava a aquests nivells des del mes de març de 2021, segons confirma l'Institut Nacional d'Estadística (INE). 

    Aquesta baixada de l'IPC és degut al fet que durant el mes de setembre els preus dels carburants, l'electricitat i els aliments baixen respecte a la pujada de fa un any. Així mateix, els preus de l'oci i la cultura baixen. El ministre d'economia, Carlos Cuerpo valora positivament aquestes xifres i això fa que Espanya s'estigui recuperant de la crisi inflacionària del 2022.

  • 9:00

    El Vendrell inicia un servei gratuït d'acompanyament a peu de casa a l'escola



     L'Ajuntament del Vendrell posarà en marxa l'1 d'octubre un servei gratuït d'acompanyament a peu per a alumnes d'educació infantil i primària durant el trajecte de casa a l'escola i viceversa. Es tracta d'un programa pilot, denominat 'A peu a l'escola', que en una primera fase està dirigit estudiants de tres col·legis -Àngels Garriga, Pau Casals i Marta Mata-, encara que el consistori assegura que la seva voluntat és ampliar-lo a la resta de centres del municipi.

  • 8:45

    CGT convoca una vaga general en solidaritat amb Palestina aquest divendres

     

    Exigeix al govern espanyol que trenqui les relacions diplomàtiques i comercials amb Israel. El sindicat considera que el reconeixement per part d'Espanya de Palestina com a estat és tan sols, diu, "un acte simbòlic", que endarrereix les mesures reals.  A més de la CGT, a Catalunya, diferents plataformes i també sindicats d’estudiants donen suport a la convocatòria. L’Assemblea de l’Acampada per Palestina a la Universitat de Barcelona i de la UAB també s'adhereixen a la vaga. 

  • 8:30

    Les hipoteques es disparat el mes de juliol després de dos mesos baixant. 

     

    Van pujar un 23,5% interanual. Es van signar 36.260 contractes, gairebé 2.800 més que un any abans, amb un import mitjà de 152.000 euros, un 6,2¿% més. El tipus d'interès fixe continua sent l'opció favorita de qui sol·liciten un préstec per a la compra d'un habitatge.

  • 8:05

    Jornada de vaga general convocada per la CGT i sindicats d'estudiants contra la guerra a Gaza.

     

     

    La CGT, plataformes i sindicats d'estudiants han convocat per a aquest divendres una vaga general per rebutjar l'acció militar d'Israel sobre Gaza. Demanen la fi del genocidi i l'apartheid que diuen es viu a Palestina. L'Assemblea de l'Acampada per Palestina a la Universitat de Barcelona i de la Universitat Autònoma de Barcelona també s'han adherit a aquesta vaga que arriba en plena ofensiva d'Israel sobre el Líban. Hi ha previstes accions durant el matí i la manifestació unitària a la tarda al passeig de Gràcia de Barcelona. 

  • 8:02

    Presó provisional sense fiança per tres dels detinguts pel doble crim de Girona. 

     

     

    El jutjat d'Instrucció 3 de Girona ha acordat presó provisional, comunicada i sense fiança pels tres detinguts a Andalusia, dos homes i una dona, en relació a la mort violenta de dues persones i l'intent d'homicidi de dues altres, al barri de la Font de la Pólvora a Girona durant la revetlla de Sant Joan. La quarta persona detinguda, una menor de 16 anys, s'ha acordat el seu internament durant sis mesos.

  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat del més destacat d'aquest divendres 27 de setembre. Consulta aquí les notícies més destacades d'ahir.