Enlaces accesibilidad

Junqueras aposta pel municipalisme per recuperar suport popular

  • Situa a la primera línia de la seva proposta d'executiva pel partit a figures molt vinculades a alcaldies i regidories
  • Elisenda Alamany, Diana Riba, Oriol López i Arés Tubau liderarien la cúpula d'una ERC "renovada" que vol "empoderar les bases"

Per
Foto de família dels integrants de la candidatura 'Militància Decidim' que formarien part de la permanent d'ERC si guanyen el congrés
Foto de família dels integrants de la candidatura 'Militància Decidim' que formarien part de la permanent d'ERC si guanyen el congrés Eli Don (ACN)

El candidat a presidir ERC, Oriol Junqueras, ha presentat aquest dissabte a Barcelona la proposta d'equip de la nova permanent de la seva candidatura al congrés del partit, que se celebrarà el 30 de novembre. Ho ha fet acompanyat d'Elisenda Alamany, que ocuparia el càrrec de secretària general, i que juntament amb ell forma part d'un equip de 13 persones amb un clar accent "municipalista" que vol "empoderar les bases".

L'eurodiputada Diana Riba tindria la presidència adjunta, mentre que Oriol López i Arés Tubau estarien al capdavant de dues secretaries generals adjuntes. Completen la proposta Pau Morales, Isaac Albert, Norma Pujol, Laura Castel, Solés Carabasa, Santi Valls, Laura Pelay i Joan Plana.

Junqueras ha explicat que els integrants de la seva proposta de permanent tindran un paper "rellevant" i que dedicaran "tots els seus esforços" a estructurar un nou projecte de partit en el que ha de ser, a la vegada, un projecte de país. Un dels punts forts de la candidatura, segons el seu president, és "la voluntat de renovació", escenificada a través de 13 persones, 12 de les quals provenen del món municipal.

Nova etapa per reconnectar amb la ciutadania

Si bé Junqueras ha deixat clar que el seu equip és una "aposta renovada" també ha deixat clar que la seva vocació és "estendre la mà" a tothom, encara que sigui en un futur. En un to molt diferent al que va utilitzar fa una setmana en la presentació de la seva candidatura, assegura que la seva intenció és aglutinar les voluntats de "no només una o d'altres candidatures, sinó a gent que en el seu moment va votar que sí a un acord d'investidura i gent que va votar que no". En aquesta línia s'ha mostrat convençut que "tindrem oportunitat de treballar amb molta gent, de fer-ho en molts àmbits diferent".

Pel que fa a la resta de candidatures, ha apuntat que respecta les propostes de tothom i que els desitja "tota la sort del món". "Em semblen molt oportunes, i els animo a continuar-les fent", ha conclòs, "estic convençut que els companys, el conjunt de la militància, i espero que també el conjunt del país, sempre voldrà tenir al capdavant aquelles persones que en cada moment puguin aportar a més".

Perfils vinculats a la vida municipal

Si la candidatura 'Militància Decidim' surt vencedora del congrés del novembre, el nucli dur de la nova permanent del partit el liderarien Oriol Junqueras com a president, Elisenda Alamany com a secretària general, i Diana Riba com a adjunta a la presidència i amb un paper destacat pel que fa a la representació internacional i exterior. Al capdavant de dues secretaries generals adjuntes, hi hauria Oriol López, actual vicesecretari general de coordinació interna, i Arés Tubau, que dirigiria una àrea amb especial atenció als feminismes i el col·lectiu LGBTIQ+.

En un segon nivell de l'executiva hi hauria figures com Laura Pelay, regidora de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, que encapçalaria una vicesecretaria general dedicada al món del treball, Solés Carabasa, anterior alcaldessa de Ponts, que agafaria les regnes d'una vicesecretaria general dedicada al món rural o Joan Plana, regidor de Roses, que se situaria al capdavant de la vicesecretaria general dedicada a la gestió i l'estratègia.

Norma Pujol, regidora de Flix, s'ocuparia de la vicesecretària de política sectorial, la senadora Laura Castel tindria la vicesecretària de coordinació de cambres legislatives i Isaac Albert assumiria la responsabilitat de l'àrea de comunicació com a vicesecretari del partit. Finalment, Pau Morales, que va ser regidor a Vilassar de Dalt, s'ocuparia de la vicesecretaria general d'organització i Santi Valls, regidor a Sabadell, completaria la vicesecretaria de municipalisme.