Enlaces accesibilidad

Els Mossos i les policies locals reforcen el control sobre les armes blanques

  • En una sola nit es requisen més d'un centenar de ganivets, navalles, punyals o objectes punxants perillosos
  • Interior posa en marxa mesures per reduir la presència d'armes blanques a l'espai públic, que aquest any 2024 han provocat 2.400 incidents

Per
Agents dels Mossos d'Esquadra escorcollen un jove a les festes de Sant Tecla, a Tarragona
Agents dels Mossos d'Esquadra escorcollen un jove a les festes de Sant Tecla, a Tarragona Anna Ferràs (ACN)

Els Mossos d'Esquadra han intervingut durant la nit d'aquest divendres i matinada de dissabte a tot Catalunya un total de 131 armes blanques en el marc del Pla Daga, a més de 22 estris o objectes perillosos. En conjunt, s'han fet 256 dispositius en diferents punts, entre ells a la ciutat de Barcelona, on s'han detectat 39 armes blanques. Des de fa una setmana els Mossos han intensificat els controls amb motiu de grans festes majors, com la de la Mercè a Barcelona la de Santa Tecla a Tarragona.

La consellera d'Interior, Núria Parlon, va anunciar fa 10 dies que es reforçaria el control de les armes blanques davant l'increment del seu ús a l'espai públic en els últims mesos. Un equip de l'Informatiu de TVE ha pogut comprovar com en una sola discoteca de Cerdanyola del Vallès s'han localitzat mitja dotzena de ganivets, navalles o punyals de dimensions considerables.

Intervingudes més de 130 armes blanques en una sola nit

Cal recordar que la normativa vigent ja prohibeix portar a sobre armes blanques que facin més d'onze centímetres, però ara aquest nou pla reforçat de control impulsat per Interior insta els cossos policials a requisar-les encara que siguin més petites si la possessió no està ben justificada. Es calcula que cada dia es requisen a Catalunya unes 25 armes blanques. En el que portem d'any, s'han registrat més de 2.400 incidents amb ganivets i navalles.