Enlaces accesibilidad

El negoci pirata que va muntar Justo Molinero a Barcelona

  • El presentador Justo Molinero explica els orígens de Radio TeleTaxi
  • El rot que va salvar la vida a Xavier Sardà mentre pilotava

Per
La Trampa - Justo Molinero

Justo Molinero, conegut locutor de Radio TeleTaxi i empresari de la comunicació a Catalunya, ha tingut una vida plena d'anècdotes que semblen tretes d'una novel·la. Una d'elles és que va començar en el món de la ràdio quan era taxista i va posar en marxa il·legalment una emissora. Ho explica a l'entrevista de 'La Trampa', el programa presentat per l'actor i humorista Pep Plaza.

El locutor Justo Molinero i Pep Plaza al plató de 'La Trampa'

El locutor Justo Molinero i Pep Plaza al plató de 'La Trampa'

L'inici de Radio TeleTaxi

Justo Molinero va començar a treballar com a taxista malgrat que no tenir la llicència requerida per fer-ho. Juntament amb altres companys de la professió van muntar una cooperativa de taxis. Va ser durant el Mundial de Futbol de 1982 a Barcelona quan van iniciar el projecte Radio TeleTaxi, una ràdio "pirata" que donava cobertura a la capital catalana. El comunicador cordovès comenta a 'La Trampa' que, abans, va proposar-li la idea a l'alcalde d'aquell moment, Narcís Serra. Li va dir que, malgrat que estava d'acord amb la iniciativa, no passava el filtre de Madrid... Tanmateix, la companyia va decidir operar il·legalment.

L'emissora es va convertir en un referent per als taxistes. Si algú perdia algun objecte, s'emetia un avís i, gràcies a la col·laboració dels conductors, ràpidament es trobaven els objectes perduts. Molinero va aprofitar el seu treball en el taxi per acostar-se encara més als seus clients. Si algú demanava una cançó que no tenia, comprava el disc per satisfer les peticions dels seus passatgers. Així van ser els seus inicis fins a convertir-se en el locutor d'èxit que és ara.

No obstant això, el 29 de desembre d'aquell any van tancar l'emissora pirata perquè no tenia llicència. Durant 24 hores, Justo va estar donant voltes a què fer amb la seva carrera. Finalment, va decidir deixar el taxi i muntar una nova cadena de ràdio: Radio TeleTaxi. Va ser una de les més escoltades de Catalunya en aquella època, però la van tornar a tancar per falta de permisos.

Va donar a conèixer Estopa

Quan semblava que la carrera de Justo Molinero en la comunicació estava perduda, va adquirir l'emissora RM Radio de Mataró i va obtenir la llicència per emetre en FM. Allò va suposar el ressorgiment de Radio TeleTaxi.

Soc l'únic locutor en ficar-se al llit amb Rocío Jurado

El locutor va fer entrevistes icòniques a grups musicals abans que fossin coneguts, com als germans Estopa. També a figures de renom com Rocío Jurado. "Segurament soc l'únic locutor en ficar-se al llit amb Rocío Jurado!", exclama el presentador. Ho diu perquè una vegada va fer les preguntes a l'artista quan era al llit de casa seva perquè no es trobava bé. D'entre les converses importants que ha tingut destaca la del Papa Joan Pau II, qui va gravar una salutació especial per als oients de Ràdio Tele Taxi. Això serà veritat o és "La Trampa"? Descobreix-ho al programa disponible a RTVE Play Catalunya!