Núria González, advocada de Rosa Peral: "S'han vulnerat els drets d'una menor, la seva filla"
- L'advocada de Rosa Peral parla del cas a 'Noms Propis'
- Núria González expressa la seva disconformitat amb els ventres de lloguer i la llei trans
Núria González, advocada i reconeguda activista feminista, ha estat en el focus de l'atenció mediàtica després de defensar Rosa Peral, la guàrdia urbana condemnada per l'assassinat de la seva parella el 2017. La seva trajectòria professional, juntament amb les seves fermes opinions sobre temes socials, l'han convertida en una figura controvertida i influent en els mitjans de comunicació.
La periodista Anna Cler l'entrevista a 'Noms Propis' per parlar d'algunes qüestions polèmiques i de la seva trajectòria personal i professional. González, però, té una visió clara sobre la justícia: "Crec fermament en la separació de poders, en la independència judicial i en la justícia".
El cas més mediàtic: Rosa Peral
Va ser el periodista de successos Carlos Quílez qui la va posar en contacte amb la família de Rosa Peral. La Guàrdia Urbana que havia estat acusada de matar la seva parella volia protecció davant les informacions que estaven donant dels mitjans de comunicació sobre la seva vida personal. Va ser en aquest context que li van presentar a la Núria. Quan va arribar la sèrie de Netflix es van posar les mans al cap. "Que facin una sèrie de tu, i que hi fiquin la teva filla pel mig…'", comenta indignada l'advocada. "Estic d'acord amb la llibertat de creació, però no amb la vulneració dels drets d'una menor a qui s'hi atribueix un paper protagonista en la condemna de la seva mare. Sembla que contra ella tot s'hi val", afegeix.
Ventre de lloguer i llei trans
La visibilitat de Núria González ha augmentat arran de les seves aparicions als mitjans, on expressa opinions contundents sobre qüestions com els ventres de lloguer. "Això com pot existir en un món civilitzat?", es pregunta. "Les dones sembla que sempre s'han de sacrificar per algú, això és la misogínia més pura", sentencia.
Pel que fa a la llei trans, González no amaga la seva disconformitat. "No estic d'acord que es defineixi una dona pel que es posi de roba o pel color de les ungles. No pot ser que els teus drets passin per sobre dels meus quan jo m'estic jugant la supervivència", comenta. I és que, l'advocada explica que hi ha molts homes que han invocat la llei trans per traslladar-se a presons de dones. "Homes que, casualment, tenen delictes d'agressió sexual ... El patriarcat misogin i homòfob està utilitzant un col·lectiu per agredir els drets més bàsics de les dones", afirma.
Nascuda a Badalona, la vida l'ha portat a viure a Granada i Mèxic, on ha treballat a presons i donant classes. Per ella, el feminisme és més que una ideologia: "El feminisme és una manera de viure; o ets feminista i veus el món amb aquests ulls, o no ho ets. La justícia és el meu camp de joc per canviar el món", manifesta.