Enlaces accesibilidad

Salut insta a la vacunació dels nens de 6 a 8 anys de l'àrea de Barcelona contra la pòlio

  • Unes 25.000 famílies rebran un missatge per part de Salut
  • Aquests moviments arriben després que s'hagi detectat el virus a les aigües residuals del Besòs

Por
Unes 25.000 famílies rebaran un missatge per vacunar els infants de la quarta dosi contra la pòlio
Unes 25.000 famílies rebaran un missatge per vacunar els infants de la quarta dosi contra la pòlio

Famílies amb nens d'entre 6 i 8 anys de l'àrea de Barcelona han començat a rebre aquest dilluns els missatges en què Salut els insta a vacunar-los amb la quarta dosi contra la pòlio.

Salut comença a avisar les famílies per tornar a vacunar els infants contra la pòlio

En total, s'enviaran uns 25.000 missatges. A més, l'Agència de Salut Pública ha enviat una carta als centres de salut de l'àrea de Barcelona demanant-los que facin un recompte dels nens no vacunats de la pòlio.

Virus a les aigües residuals del Besòs

Aquests moviments arriben després que s'hagi detectat el virus a les aigües residuals del Besòs. Tot i que es remarca que la qualitat de l'aigua de consum humà no es veu compromesa pels processos de potabilització de l'aigua, Salut ha volgut reforçar la immunització dels infants d'entre 6 i 8 anys.

La majoria dels infants reben les quatre dosis de la vacuna de la pòlio als 2 mesos, als 4 mesos, als 6 mesos i als 6 anys. La cobertura a l'àrea de Barcelona és molt alta, superior al 80%.

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Esteve Fernández, ha volgut tranquil·litzar la població sobre aquesta qüestió i ha dit que no hi ha cap risc a l'hora de beure aigua potable. El poliovirus és un virus que afecta el sistema nerviós i pot causar poliomielitis.