Enlaces accesibilidad

Indignació i menys afluència el primer dia sense trens entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders

Per
Usuaris esperant a l'autobús a l'estació de Sant Vicenç de Calders
Usuaris esperant a l'autobús a l'estació de Sant Vicenç de Calders RTVE

El primer dia de talls a Rodalies entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders ha començat amb confusió i resignació dels usuaris. Els retards dels trens i la manca d'informació respecte als autobusos que els han de portar fins a Barcelona han centrat les queixes de molts passatgers.

I és que el tall de trànsit al túnel de Roda de Berà per les obres del Corredor Mediterrani ha convertit Sant Vicenç en el punt clau de les comunicacions entre les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i Barcelona. El pla alternatiu, una vuitantena d'autobusos.

Caos a Sant Vicenç de Calders

Poc abans de les set del matí d'aquests dimarts, l’estació de Sant Vicenç s’ha convertit en un garbuix d’autobusos maniobrant, un munt d’informadors i centenars de viatgers intentant ubicar-se en una nova rutina. En total, uns 15.000 usuaris de les línies R14, R15, R16, R17 i RT2 es veuen afectats pel tall, que durarà fins a principis de març.

Resignació entre els usuaris de Rodalies a Tarragona pel tall ferroviari

Les principals queixes dels usuaris es basen en els retards de la resta de trens, de fins a 20 minuts. Això ha suposat “un estrés màxim” per a diversos viatgers: “Mai és possible arribar a l’hora a la feina”. A més, també lamenten que cada destí té una linia de bus alternatiu específica, i genera confusió.

Rodalies farà “petits ajustos”

Rodalies farà “petits ajustos” per millorar el pla de transport alternatiu amb l’objectiu d’encaminar els usuaris més eficientment cap als seus destins o sincronitzar més els trens i els busos per evitar desajustos. Així ho ha indicat el director de Rodalies, Antonio Carmona.

Carmona ha dit que es posaran senyals al terra, i espais per a les files de gent. “Demanem disculpes pel canvi en la mobilitat de les persones, però és una inversió històrica del govern espanyol”, ha dit Carmona, que ha demanat als passatgers “capacitat d’adaptació”.

Dignitat a les Vies avisa que molts viatgers han buscat alternatives

La plataforma Dignitat a les Vies avisa que el nombre d’usuaris habituals del tren per anar del Camp de Tarragona a Barcelona ha estat molt inferior aquest dimarts arran del pla alternatiu de transport.

“De Tarragona han sortit quatre busos plens, quan normalment els tres trens d’hora punta van en composició doble i gent asseguda a terra”, ha relatat Anna Gómez, una de les portaveus. L’entitat critica que hi ha hagut retards generalitzats tot el matí i avisa que si el volum d’usuaris fos l’habitual “hauria estat un gran caos”.