Enlaces accesibilidad
MINUT A MINUT

Notícies a Catalunya, en directe avui 1 d'octubre del 2024 | Tallada la circulació entre Maçanet-Massanes i Blanes per un atropellament

  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Notícies avui a Catalunya, 12 abril 2023. Segueix a RTVE Notícies les notícies més destacades
RTVE Notícies - Segueix les notícies més destacades RTVE Catalunya

L'actualitat d'aquest dimarts passa per

L'actualitat a Catalunya, 1 d'octubre de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 9:20

    Aturada una fuita d'amoníac d'una empresa de Sant Pere Pescador.

    Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís a les 3.29 hores sobre una fuita d'amoníac al circuit del sistema de refrigeració a l'interior d'una empresa de venda i distribució de fruita i verdura a Sant Pere Pescador. Han confinat blocs propers a la zona i no han deixat accedir a treballadors del voltant per seguretat. Fins a les 5.25 hores no han aconseguit tallar la fuita i no ha resultat cap persona ferida.

     

  • 9:00

    Restablerta la circulació entre Maçanet-Massanes i Blanes per un atropellament.

    La circulació de trens es troba restablerta poc després de les 8:30 d'aquest dimarts a causa d'un atropellament. Les línies afectades han estat l'R1 i l'RG1 i ja funcionen en normalitat.

  • 8:40

    Desarticulen un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis amb l'ús de marcadors a Barcelona. 


     
    Els investigadors van detenir a l’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet sis persones per robar amb força a diversos habitatges a Barcelona, entre aquestes persones també es troba el líder de l’organització. Els detinguts prenien mesures de vigilància a la via pública per evitar ser detectats per la policia i controlaven l’entorn constantment, a més d’evitar les rutines o canviar-se de roba en diverses ocasions en un mateix dia.

    Feien servir el mètode dels marcadors que consisteix a col·locar un fil prim de cola i un trosset de plàstic o similar, gairebé imperceptible, a la porta d’un domicili o garatge. El lladre torna unes hores o dies després i, si aquest fil de cola o el trosset de plàstic encara hi és, vol dir que la casa està buida, que ningú hi ha accedit i pot entrar amb la seguretat que no serà descobert pels propietaris.

     
  • 8:20

    La supressió de l'IVA a l'oli d'oliva i els aliments bàsics decau aquest dimarts: estarà al 2% fins a la fi de l'any.

     

     

    La supressió de l'IVA als aliments bàsics —pa, ous, verdures, fruita i oli d'oliva— decau aquest dimarts, 1 d'octubre, i es fixarà en el 2% fins al 31 de desembre. Caduca igualment la reducció a la pasta i els olis de llavor, que passarà del 5% actual al 7,5% fins a fi de l'any.

    La mesura va ser aprovada pel Govern de Sánchez per a contrarestar la inflació derivada de la guerra a Ucraïna i Orient Pròxim, i es va prorrogar per última vegada el juny passat. Llavors, es va incloure l'oli d'oliva entre els aliments bàsics al 0%.

     
  • 8:25

    Comença el dispositiu de transport per carretera entre Tarragona i Barcelona per les obres del túnel a Roda de Berà.

     

     

    Aquest dimarts s'inicia el pla alternatiu de transport amb autobusos per les obres al tren al túnel a Roda de Berà, que afecten el tram entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders. Les línies implicades són l'R14,R15, R16, R17 i RT2 i les obres es preveu que durin cinc mesos. En el dispositiu per carretera es connectarà el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre amb Barcelona amb 87 busos diaris, unes 30.500 places. Les obres són per habilitar un tercer carril amb el tram de via del Corredor del Mediterrani perquè hi puguin circular combois d'ample internacional. 

  • 08:10

    Tallada la circulació entre Maçanet-Massanes i Blanes per un atropellament.

     

     

    La circulació de trens es troba interrompuda entre Maçanet-Massanes i Blanes per un atropellament, segons ha informat Adif. Això afecta la circulació de l'R1 i l'RG1. Els usuaris del tren afectat seran evacuats, segons ha informat Renfe.

     
  • 08:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat a Catalunya del dimarts 1 d'octubre de 2024.