Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Espadaler calcula sumar 25 nous òrgans judicials l'any vinent

  • El conseller de Justícia vincula el reforç si s'aproven els pressupostos del govern central
  • Defensa arribar acords amb altres forces polítiques en àmbits com la multireincidència

Per
Cafè d'idees - Espadaler calcula sumar 25 nous òrgans judicials l'any vinent

El conseller de Justícia i Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, ha assegurat en una entrevista al Cafè d'Idees que Catalunya podria assumir la creació de 25 nous òrgans judicials per l'any vinent si s'aproven els pressupostos de l'Estat. "Cal que hi hagi pressupostos a Madrid", afirma el dirigent d'Units per Avançar.

Espadaler proposa un pla de legislatura per incrementar aquest reforç judicial en els pròxims quatre anys amb més de 60 unitats judicials. De la mateixa manera que en els últims exercicis s'han augmentat els efectius policials, planteja el mateix per la justícia amb més jutges.

Espadaler concreta que ja s'està treballant amb el Ministeri de Justícia per assumir aquests nous òrgans judicials. A banda, també demana tramitar una nova llei al Congrés per agilitzar la justícia.

El seu principal objectiu com a conseller és la multireincidència. Espadaler destaca que des del seu departament estan treballant "colze a colze" amb Interior per afrontar aquesta problemàtica i "desfer aquest coll d'ampolla que hi ha per donar sortida a aquesta major eficiència policial".

Incrementar la seguretat a les presons

El conseller de Justícia també ha explicat el repte d'incrementar la seguretat a les presons. No obstant això, assegura que cal trobar l'equilibri entre "els drets dels interns amb la seguretat dels servidors públics" i enfocar-ho al "servei de la reinserció".

Des del Departament estudien atorgar la condició d'autoritat als funcionaris de presons igual que ja ho tenen els mestres o els bombers.

Units per Avançar celebra el seu tercer congrés

El dirigent democristià defensa formar part del govern de Salvador Illa perquè, afirma, "entén aquesta diversitat del país i que vol interlocutar amb tots aquests sectors". Per Espadaler, és en l'àmbit de les polítiques concretes quan l'executiu pot arribar a pactes amb altres forces polítiques. "Estic segur que quan parlem de multireincidència, podem trobar acords", afirma el conseller.

El conseller i líder d'Units per Avançar descarta que el seu partit es pugui integrar amb el PSC i detalla la celebració del tercer congrés de la formació el pròxim 9 de novembre. "Ens agrada definir-nos com a partit que tenia capacitat de governar", afirma Espadaler i conclou que "ara ja som partit de govern" en referència a la seva participació en els executius de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat.