Enlaces accesibilidad

Junts no assumirà el càrrec de cap de l'oposició aquesta legislatura

  • Els de Carles Puigdemont rebutgen normalitzar la inaplicació de l’amnistia
  • Junts ratifica Albert Batet com a president del grup parlamentari i Mònica Sales com a portaveu

Per
Puigdemont comunica als diputats de Junts que descarta exercir de cap de l’oposició al Parlament.
Puigdemont comunica als diputats de Junts que descarta exercir de cap de l’oposició al Parlament.

Carles Puigdemont renuncia a ser el cap visible de l'oposició al Parlament de Catalunya. La reunió de treball celebrada per Junts a Waterloo ha servit per fixar l'estratègia del grup de cara a aquesta legislatura i especialment per encarar el Debat de Política General de la setmana vinent. Els de Puigdemont asseguren que no volen normalitzar la inaplicació de l'amnistia.

Això si Junts reforçarà el seu grup parlamentari per a ser "alternativa" al Govern de Salvador Illa.

Junts no exercirà el càrrec de cap de l’oposició al Parlament | Elena Garcia

Batet i Sales ratificats com a president de grup i portaveu

Batet ha explicat textualment que Puigdemont no assumirà el càrrec de cap de l'oposició ni els assessors que es deriven d'això, i que hi haurà una presidència del grup "amb un rol institucional". Amb aquest canvi, Mònica Sales, l'actual portaveu, assumirà més tasques organitzatives i de gestió interna.

També ho faran els que van ser caps de llista en la resta de demarcacions en les eleccions catalans, com ara Salvador Vergés i Jeannine Abella i noms destacats del grup parlamentari com Josep Rius, entre altres.

Retrets a Illa

Batet ha assegurat que troben a faltar "respecte i sentit institucional" per part de Salvador Illa al no haver-se reunit amb Puigdemont en el marc de la ronda de trobades que ha mantingut amb els expresidents catalans.

També li ha retret que no s'hagi reunit amb el president del Parlament, Josep Rull, i sí amb la presidenta de l'Assemblea d'Extremadura, Blanca Martín: "Una molt mala manera de començar una legislatura i un mandat".

A l'espera del Debat de Política General de la setmana que ve, ha confiat també que el discurs de Illa duri "més que els 40 minuts del discurs que va fer en el debat d'investidura".

Propostes de resolució

Sales ha explicat que seran "proactius a fiscalitzar l'acció del Govern i per a evidenciar el seu sucursalisme" així com per a defensar el model per a Catalunya que defensen des de Junts amb les propostes de resolució que presentaran en el Debat de Política General.

"No necessitem a ningú per a presentar propostes de resolució, ni tampoc hem d'anar a fer la pinça a ningú. El que volem és fer unes propostes de resolució que dibuixin el model de país de Junts", ha precisat.