Enlaces accesibilidad

Les millors infusions d’herbes per prendre durant l’embaràs

Per
Va de Verd - Herbes per l'embaràs

Durant l’embaràs, les molèsties més habituals són les nàusees, la retenció de líquids, les hemorroides o dormir malament... A 'Va de Verd', l'herbolària Trini Teixé explica que algunes herbes com la marialluïsa, l'anís verd o les fulles de gerd ajuden a alleugerir aquests malestars. Descobreix les seves propietats!

Marialluïsa

La Mariallüisa és digestiva, tranquil·litzant, tònica i calma les congestions bronquials. “És adequada per tractar les nàusees que apareixen durant les primeres setmanes de l’embaràs”, apunta Trini Teixé. Si estàs esperant un nadó, pots prendre una infusió d’aquesta planta diverses vegades al dia. A més, la Marialluïsa també es fa servir per combatre altres preocupacions com l'insomni, l'ansietat i l'estrès.

Trini Teixé prepara la infusió de la Marialluïsa.

Trini Teixé prepara la Marialluïsa.

Anís verd

Les infusions d’anís verd contribueixen a alleugerir les digestions pesades, així com les inflamacions i els gasos. “És una planta molt segura i clàssica per l’embaràs”, assegura l’experta en herbes medicinals. A banda d’aquests beneficis per a la salut, les llavors d’anís verd s'utilitzen per aromatitzar pa, coques, dolços i pastes.

Trini Teixé evoca l'anís verd en un recipient.

Un recipient amb anís verd.

Fulles de gerd

Una altra de les plantes beneficioses durant l’embaràs són les fulles de gerd. “El seu consum té beneficis tant tonificants com relaxants i analgèsics de la musculatura pelviana”, afirma l’especialista. Així mateix, es recomana prendre sobretot durant l’últim trimestre per tal d’aconseguir un part més ràpid i menys dolorós. El te de fulles de gerd també contribueix a la salut de l’úter. A més, quan torni la menstruació, també el pots fer servir per alleugerir els dolors del període.

Trini Teixé separa les fulles de gerd en un recipient.

Recipient amb fulles de gerd.

Addicionalment, la Trini Teixé recomana altres mètodes per a resoldre algunes molèsties que poden aparèixer en el període de l’embaràs, com poden ser les estries. L’experta comenta que l’oli de rosa mosqueta és ideal per prevenir-les perquè té unes propietats excepcionals per a la pell. Proporciona elasticitat, hidratació, ajuda a regenerar el teixit i protegeix la pell davant la radiació solar. 

L'herbolària ofereix a ‘Va de Verd’ aquests remeis naturals per tal d’ajudar a pal·liar les molèsties més comunes durant l’embaràs. Tot i això, recorda consultar sempre el teu metge.