Enlaces accesibilidad

Torna el cinema més freak a Sitges, que obre amb el thriller 'Presence'

  • Steven Soderbergh porta l'estrena a Espanya de la seva nova pel·lícula de terror i intriga
  • La 57a edició del Festival de Sitges premia a personalitats del món del cinema com Giancarlo Esposito, Geoffrey Rush, Nick Frost o la barcelonina Mar Targarona

Per
Passi del film 'Pressence' a l'Auditori del melià durant el Festival de cinema de Sitges.
Passi del film 'Pressence' a l'Auditori del melià durant el Festival de cinema de Sitges.

Aquest dijous arrenca a Sitges la 57a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror. La trobada més freak obre amb la pel·lícula de por i intriga 'Presence', dirigida per Steven Soderbergh, que convida els espectadors a endinsar-se en tot una casa encantada. És a la ciutat catalana on projectarà el film per primera vegada abans de la seva estrena a Espanya el gener de 2025.

A la cinta, Rebekah, el seu marit i els seus fills experimenten fenòmens inexplicables a la casa en la qual s’han mudat. Les estranyes presències que es manifesten al seu voltant els farà travessar la fina línia entre la realitat i la percepció.

'Presence', de Steven Soderbergh, dona el tret de sortida al Festival de Sitges | Conxita Casanovas

L'esdeveniment compta amb 234 pel·lícules i 112 curtmetratges i projectarà films fins al 13 d'octubre. Enguany directors i actors del gènere com Giancarlo Esposito, Geoffrey Rush, Nick Frost i Corey Feldman seran reconeguts.

Programació 2024

Pel que fa a la programació, el cinema espanyol tindrà molt de pes. Nacho Vigalondo presenta 'Daniela forever' i Marc Recha 'Centaures de la nit' rodada al Monestir de Poblet amb actors invidents.

També destaquen títols com ‘Terrifier 3’, de la saga del pallasso Art the Clown; ‘La sustancia’, premiada a Canes; ‘Canina (Nightbitch)’, protagonitzada per Amy Adams; 'Apartment 7A', l'esperada preqüela de 'La semilla del diablo', o ‘Apocalipsis Z: El principio del fin’, de Carles Torrens.

Altres projeccions seran 'Please don't feed the children', de Destry Allyn Spielberg --filla de Steven Spielberg--; 'El baño del diablo', de Severin Fiala i Veronika Franz; 'Canina', de Marielle Heller i protagonitzada per Amy Adams; 'Twilight of the warriors', de Soi Cheang, i 'Azrael', d'E.L.Katz, entre d'altres.

Mar Targarona, premi WomanInFan

Sitges atorgarà el seu Gran Premi Honorífic a l'actor Geoffrey Rush, i guardonarà el director i guionista Mike Flanagan, el director Alexandre Aja, la productora Mar Targarona, els actors Giancarlo Esposito, Fabio Testi, Corey Feldman i Nick Frost, l'actriu Heather Langenkamp i el guionista Fred Dekker.

El festival atorga el Premi WomanInFan a la barcelonina Mar Targarona, figura essencial del cinema de gènere nacional de les últimes dècades que com a productora ha portat a la pantalla grans títols com 'Els ulls de Julia', 'El cos' o 'L'Orfenat', i va impulsar filmografies capitals com la de J.A. Baiona.

També Giancarlo Esposito és reconegut per la seva interpretació de Gus Fring en les sèries 'Breaking Bad' i 'Better Call Saul', rep el Premi Màquina del Temps. L'estatunidenc ha col·laborat al llarg de la seva carrera amb cineastes monolítics com Spike Lee ('Do the right thing), Bong Joon-ho ('Okja'), Jim Jarmusch ('Night on Earth') o Francis Ford Coppola ('Megalòpoli').