Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Carmona: "Mentre es fan actuacions a Rodalies, el sistema s'estressa"

  • El director de Rodalies valora "raonablement positiva" la primera setmana de tall ferroviari a Tarragona

Per
Cafè d'idees - Carmona: "Mentre es fan actuacions a Rodalies, el sistema s'estressa"

El director de Rodalies a Catalunya, Antonio Carmona, en una entrevista al Cafè d'Idees ha valorat com a "raonablement positiva" el pla alternatiu per carretera i tren per les obres al túnel de Roda de Berà que afecta el tram entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders. Carmona expressa que des de Renfe s'està fent seguiment del dispositiu per si han d'implementar millores. Una de les previstes i ja anunciades és habilitar senyals per dirigir als viatgers cap als autobusos.

Sobre els retards de més de mitja hora que s'estan produint, el director de Rodalies justifica que "mentre es fan les actuacions, el sistema s'estressa". Amb els talls per les obres i davant de qualsevol incidència, Carmona avisa que "s'han de fer reprogramacions i la capacitat de recuperació és menor".

Des de Rodalies demanen disculpes als viatgers per les afectacions, però Carmona defensa que aquestes obres "permetran donar un millor servei". En aquesta línia, assegura que "estem gaudint d'una inversió històrica" amb tot el conjunt d'obres que s'estan realitzant com les del corredor Mediterrani en el cas de Roda de Berà, així com d'altres com les obres de desdoblament de la línia R3.

Carmona també ha demanat als usuaris de Rodalies que confiïn en el servei. El director explica que cada dia es posen en circulació un miler de trens, i que "la voluntat és informar" davant de qualsevol afectació.

Sobre l'anunci del govern central d'eliminar la bonificació de l'abonament recurrent, Carmona creu que ha estat una "mesura positiva" que ha permès "recuperar el volum de passatgers d'abans de la pandèmia".