Enlaces accesibilidad

Com fer tintura d'artemisa, ideal per l'ansietat i la caiguda de cabell

Per

Va de Verd - Tintura d'artemísia

Saps que pots preparar a casa una fórmula artesanal que t'ajudarà contra l’ansietat i la caiguda dels cabells? Rocío Cuesta, herborista i experta en aromateràpia, dona a 'Va de Verd' la solució a aquests problemes amb una tintura d'artemisa natural i molt sana.

A part d'ajudar a reduir l'angoixa i pèrdua capil·lar, la tintura d’artemisa també millora la circulació i les sufocacions, fa suar menys, alleugereix les cames i redueix la caspa. A més a més, aquesta planta es pot preparar en forma d’infusions, olis essencials i xarop.

L'origen mitològic de l’artemisa 

En la mitologia grega, es deia que Artemisa, germana d’Apol·lo i filla de Zeus, era la deessa de la caça i la naturalesa salvatge. A part, era la protectora de les dones joves i dels parts; Rocío Cuesta, assenyala que també era qui alleujava les malalties de les dones.

L’herborista, a més a més, explica que no només en la mitologia antiga té importància, sinó que a Europa del nord es creia que aquesta planta, també coneguda com a herba de Sant Joan, protegia el bosc i s’associava a gnoms i fades.

Com es prepara la tintura d’artemisa?

A 'Va de Verd' Rocío Cuesta ensenya com fer la tintura d'aquesta planta, és a dir, un extracte líquid que s’aconsegueix si es posa a estovar en vi o en alcohol etílic comestible. Segueix el pas a pas!

Pas 1: Prepara els materials. Necessites la planta d'artemisa, alcohol etílic comestible o vi, una ampolla, un colador i un recipient amb comptagotes.

Pas 2: Talla la planta en trossos petits perquè càpiga a l'ampolla.

Ingredients per preparar la tintura d'artemisa

Part del material per fer la tintura d'artemisa.

Pas 3: Fica l’artemisa ja tallada dins del recipient

Pas 4: Afegeix l’alcohol. Has de fer servir una proporció de cinc parts d’alcohol per cada una de planta. Amb l’artemisa dins de l’ampolla, afegeix el líquid. Cal tenir en compte que perquè aquesta tintura tingui l’efecte desitjat, has d'omplir l'envàs fins a arribar a cobrir la planta del tot i tancar-lo bé per evitar que hi proliferi cap mena de bacteris.

L'ampolla amb l'artemisa i l'alcohol etílic comestible

S'omple l'ampolla amb l'artemisa a dintre amb alcohol etílic comestible

Pas 5: Deixa-ho reposar. Un cop ho tinguis tot preparat, busca un lloc fosc per deixar-ho reposar durant 40 dies.

Pas 6: Posa la fórmula a un recipient amb comptagotes. Una vegada hagi passat el temps necessari, ja tindràs la tintura preparada. Només caldrà abocar-la a una ampolleta amb comptagotes perquè sigui més còmode d’utilitzar.

Artemisa en el recipient amb comptagotes

Tintura d'artemisa acabada en el recipient amb comptagotes

Un cop seguits aquests passos ja estarà llesta la teva tintura d'artemisa i podràs gaudir dels seus beneficis! És important que no prenguis més de 30 gotes al dia i que ho facis en els 3 àpats principals, esmorzar, dinar i sopar.