La tradició de les llenties estofades viu a Granollers
- Sílvia Abril s'endinsa a la fundació 'El Xiprer' de Granollers per aprendre a cuinar les típiques llenties estofades
- Aquests llegums són nutritius i versàtils, utilitzats en moltes cultures pel seu alt contingut en proteïnes
Les llenties estofades són un plat tradicional que es troba en moltes cultures, especialment a les regions mediterrànies i europees. Tenen una llarga història i han estat un aliment bàsic durant segles gràcies a la facilitat de cultiu i el seu alt valor nutricional.
Sílvia Abril viatja fins a Granollers, al Vallès Oriental, per cuinar aquest plat amb l'Angelina, cuinera de 'El Xiprer', una comunitat cristiana que acull i acompanya persones en exclusió social. Per les cuineres d'aquesta fundació, el treball en equip és molt important. Per això et donen la millor recepta de llenties que hagis provat mai. On? A 'La Recepta Perduda'.
Ingredientes | Preparación |
---|---|
|
|
Tres productes clau
Les llenties són llegums nutritius i versàtils, utilitzats en moltes cultures pel seu alt contingut en proteïnes, fibra, vitamines del grup B, ferro, magnesi, potassi i zinc. Hi ha diversos tipus com les llenties pardines o de color marró, les vermelles, verdes i negres o Beluga. Són beneficioses per a la salut cardiovascular, el control de la diabetis, la salut digestiva i la gestió del pes. A més, són fàcils de cuinar i es poden incorporar en una gran varietat de plats, com sopes, estofats, amanides i purés.
El sofregit és la clau d'aquest plat i una base saborosa i versàtil per a molts plats com els arrossos o els guisats. El xoriço no pot faltar tampoc en les llenties tradicionals. Hi ha de diverses varietats: fresc (requereix cocció), curat (es pot menjar directament), picant i dolç. Per fer les llenties estofades, s'acostuma a tallar a rodanxes o trossos i es cuina després de sofregir les verdures, enriquint el plat amb el seu sabor fumat i especiat.
Ara que tens tots els passos a seguir... a què esperes? Som-hi!